Seger för Sundsvall gav nytt klubbrekord i allsvenskan

SPORTBLADET

- Visst seglar vi i medvind. Men vi var verkligen värda segern i dag

Sundsvall

Gif Sundsvall besegrade jumbolaget Trelleborgs FF med 1-0 (0-0) och tog poäng för åttonde matchen i rad - Sundsvalls bästa svit någonsin i allsvenskan.

- Visst seglar vi i medvind. Men vi var verkligen värda segern i dag, konstaterade Sundsvalls tränare Patrick Walker.

Trelleborgs FF har det tungt just ny. Väldigt tungt. 1-6-förlusten i Skånederbyt mot Helsingborg var den sjätte förlusten i rad. Nu har förlustsviten ökats till sju förluster i rad - senast skåningarna fick jubla över en seger var den 10 maj då Hammarby besegrades på bortaplan.

Nytt spelsystem

- Vi har en tuff period, men nu tror jag på en vändning. Vi har övergett 4-3-3-systemet och spelade 4-4-2 för första gången. Vi klarade omställningen rätt bra. Vi var kanske lite försiktiga i ansträngningen att hitta rätt positioner, konstaterade Trelleborgs tränare Ulf Larsson.

Trelleborg skapade några farliga chanser - bland annat var Patrik Redo helt fri med Fredrik Sundfors, men Gif-målvakten avstyrde farligheten med en fin benparad. Stephen Ademolu var Trelleborgs klart vassaste anfallsvapen, men även han fick gå mållös från planen.

- Oförmågan att göra mål irriterar mest. I dag borde vi ha fått minst ett mål i utdelning, summerade Ulf Larsson.

Trelleborgs försvar spelade mycket förtroendeingivande med innerbackarna Peter Abelsson och Thomas Magnusson som säkert mittlås.

Hermansson matchhjälte

Sundsvall hade trots stort bollinnehav svårt att komma igenom Trelleborgs försvar. Men det stora bollinnehavet resulterade i ett antal fasta situationer och det var just en av de många hörnorna som resulterade i mål.

Andreas Hermansson lyckades trycka upp bollen i nättaket och kunde jubla över sitt fjärde mål i årets allsvenska. Anfallsduon Andreas Hermansson och Johan Wallerstedt jobbade hårt och satte hela tiden press på Trelleborgs försvar.

Sundsvalls försvarsspel fortsätter att imponera. För sjunde gången i år kunde Fredrik Sundfors hålla nollan.

Gif Sundsvall kan dock få försvarsproblem. Säkre mittbacken Johan Andersson fick en rejäl smäll i ansiktet så att näsbenet gick av.

- Otur för Johan som svarat för en suverän insats. Vi har ju Patrik Eriksson-Ohlsson skadad sedan tidigare och han är inte aktuell i de närmaste matcherna, sade Patrick Walker bekymrat.

Inhopparen Stefan Ålander svarade för en prickfri insats. U21-landslagsmannen lär få förnyat förtroende på mittbacksplatsen.

Premiären på Sundsvalls nya konstgräsplan blev inte någon lysande fotbollsunderhållning, men de flesta av de 8 032 åskådarna var ändå rätt nöjda med Sundsvalls seger och den åttonde matchen i rad där Sundsvall gick av planen med minst en poäng i belöning.

Ove Byström/TT