Daniel Sundgren: ”Bara jag som trodde på det här”

SPORTBLADET

Många befarade att karriären var över.
Men Daniel Sundgren startade premiären för AIK trots höstens allvarliga sjukdom.

– Det var nog ingen annan än jag som trodde på det här, säger han.

I november blev Daniel Sundgren akut inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp i lungan och tvingades ta paus från fotbollen på obestämd tid.

– Hon (Sundgrens flickvän) tvingade in mig till sjukhuset och de (läkarna) sa att om hon inte hade tvingat in mig så hade jag kunnat dö. Så... jag vet inte, man blir ju lite gråtig nu nästan, sa han då.

Många befarade kanske att karriären skulle vara över för Sundgren, men AIK:aren har återhämtat sig och startade premiären mot Dalkurd mot alla odds.

”Har en jävla press”

Efter segern var Sundgren, som spelade som mittback, rörd.

– För några månader sedan trodde jag inte ens att jag skulle kunna spela så att få spela premiären och hålla nollan när man är mittback känns helt sjukt bra, säger han och fortsätter:

– Det är ganska sjukt. Jag vet inte vad jag ska säga. Ingen trodde på det här, att jag skulle stå här på premiären, förutom jag själv. Jag tystade ganska många tror jag.

AIK vann matchen med 2-0 efter mål av Robert Lundström och Anton Salétros. Tränaren Rikard Norling hyllade Sundgrens betydelse för AIK efter matchen.

– Det som han bidrar med mest är hans karaktär. Hans AIK-profil som är extra viktig nu med det som har hänt med Nisse. Vi hade inte räknat med att Nisse skulle försvinna så och det är oerhört viktigt, säger han och fortsätter:

– Sedan ser man också att han är en väldigt bra fotbollsspelare som även klarar av den här positionen och inte bara kan spela ytter. Han är oerhört rörlig i sitt försvarsspel  och en bra fot på det så han kommer inte att bli sämre.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM