Falun vann igen – är en seger från SM-final

Foto: Bildbyrån
Falun stormar mot SM-final.
SPORTBLADET

De regerande svenska mästarna IBF Falun vann den fjärde matchen mot Linköping med 5–4.

I och med bortasegern på måndagskvällen är masarna nu bara en vinst i från sin andra raka SM-final.

– Denna match var ett steg på vägen mot finalen, vi ska dit och vinna den. Det har varit planen enda sedan försäsongen började, säger Faluns Rasmus Enström.

Faluns innebandyherrar förlorade det förta semifinalmötet med Linköping med 5–9. Men sedan dess har dalalaget satt i en högre växel och vänt i matchserien.

Under måndagskvällen vann man den fjärde bataljen med 5–4 och drygade ut till 3–1 i matcher.

Stora hjältar för bortalaget blev fixstjärnorna Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström som båda gjorde två mål.

– Vi gjorde en grismatch med ett starkt försvarsspel. Vi sätter våra chanser i början och faller sedan ner och jag tycker vi har koll på dem hela vägen. Linköping måste ändra något för att slå oss, säger lagkaptenen Enström.

Spännande avslutning

Just Rasmus Enström var det också som redan efter 45 sekunder öppnade målskyttet i matchen. Med ett tungt distansskott överlistade han Robin Laakso i hemmamålet.

Galante Carlström fyllde nio minuter senare på till 2–0 och Linköping hade det svårt att komma till klara målchanser.

Gästerna bjöd matchen igenom på stabilt försvarsspel och kunde i den tredje perioden också gå ifrån till 5–2.

Med drygt sju minuter kvar av matchen, vid spel fyra mot fyra, tog hemmalaget ut målvakten och med en man mer reducerade man till 3–5. Med nio sekunder kvar kom också 4–5.

Den tidigare Falun-spelaren Eric Björk spelade fram till Gustav Fritzell. Men närmare än ett skott i burgaveln kom inte Linköping och Falun kunde håll undan och vinna.

– Vi försvarade bra, har en målvakt som stänger igen och bra spetsspelare framåt som sätter de avgörande målen. De skapade inte så mycket. Enligt dem själva vet jag att de tyckte att de skapade massor av chanser och är bättre än oss. Men det är vi som har 3–1 i matcher, så det är bara att fortsätta så som vi gjort. Kan vi göra det ser jag inga hinder, avslutar Rasmus Enström.

ARTIKELN HANDLAR OM