Svensson slog ut Tatunashvili i fjärde ronden

Foto: Braastad, Audun / TT NYHETSBYRÅN
Klara Svensson. Arkivbild
SPORTBLADET

Efter 13 månader utan match visade Klara Svensson ingen som helst ringrost och slog ut Mari Tatunashvili i fjärde ronden.

– Starkt av min näsa att jag under matchen kunde klara ringdomarens parfym också. Flower by Kenzo, säger Svensson.

Tatunashvili blev inget problem alls. Klara dominerade matchen från start med snabba precisa händer och träffades själv inte av ett enda riktigt slag.

– Det kändes som ett bra test av nya upplägget med de nya tränarna. Känns som att jag hittat hem till min boxning där jag började för många år sen.

– Det har alltid varit naturligt för mig som boxare att utgå från min långa jabb, men när jag skulle möta Laurén jobbade vi in en annan stil. Jag känner mig starkare när jag utgår från jabben.

Den unga georgiska motståndaren var tuff men chanslös.

– Absolut att det var en match som jag ska vinna, men jag vet att när man väl kommer upp i en ring är det absolut inte så självklart. Hon var inte där för att ge sig även om det skulle vara klasskillnad så klart. Men jag är stolt att jag kunde visa på klasskillnaden och vinna före tiden.

Lika stolt som hon är över att prickade den kvinnliga ringdomarens parfym samtidigt som hon prickade sina vänster- och högerslag. 

– Det visar att jag kan göra flera saker samtidigt och att näsan inte är avslagen. Flower hade sin prime time för tio år sen ungefär, konstaterar Klara vars planer inför framtiden bland annat är att lansera en egen parfym.

Men nu är boxningssatsningen i full gång igen.

– Just nu ska jag ta det lugnt ett tag. I morgon åker jag hem till Berlin och i nästa vecka hem till Malmö. Sen får vi se. Jag tar en match i taget. Jag vill upp på nivån där jag var tidigare.

Att Cecilia Brækhus ska bli nästa motståndare i en ring tror hon dock inte på.

– Vore ett väldigt trevligt scenario sett utifrån mitt perspektiv men det är nog tvunget med någon eliminator innan det är dags, säger Klara Svensson.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning