Mästarklass, Masters

SPORTBLADET

Starkaste startfältet på länge – helt gratis

1 av 2 | Foto: Svenske världsspelaren Robert Karlsson har tackat ja till SAS Masters.

Det blir ett högklassigt SAS Masters om två veckor.

I går kom startlistan och den innehåller massor av intressanta namn – och inte en enda spelare har fått pengar för att ställa upp.

– Förmodligen det bästa startfältet vi någonsin haft utan att vi betalt en enda krona, säger Jesper Parnevik, värd för Masters.

Många hade befarat ett tunt startfält i årets SAS Masters på Arlandastad om två veckor. Men i går när Sportbladet fick ta del av startlistan kom farhågorna på skam.

– Vi är jättenöjda och det är fantastiskt kul att svenskarna som kan ställer upp, säger Fredrik Nilsmark, Vd för Masters.

Mer golf – mindre jippo

Efter fjolårets tävling riktades viss kritik mot Nilsmark och Masters ledning att tävlingen blivit ett jippo mer än en golftävling.

Inför årets tävling har man delvis ändrat approach.

– Det ska fortfarande vara ett evenemang och mer än en golftävling men det kommer att bli tusen gånger bättre rent golfmässigt i år, förklarar Nilsmark.

Och för att ge den ”vanliga” publiken bättre möjligheter att följa upplösningen av tävlingen har man slopat Vip-läktaren och byggt läktaren runt 18:e green tre gånger så stor.

Nu kan upp mot 7–8 000 personer se vad som händer runt avslutningshålet.

– Det kommer att bli dubbelt så skön atmosfär runt artonde och en ännu större folkfest, säger Parnevik.

Minskad budget

För hans del innebär det tuffa startfältet att han tvingas ställa in en planerad båtsemester och ställa sig på rangen i stället. För att inte missa kvalgränsen.

– Förut kunde man ju hänga med i toppen på ett bananskal men nu får jag ställa mig och nöta lite, säger han och skrattar.

Och trots en minskad budget har Nilsmark och Parnevik fått ett startfält som överträffar de flestas förväntningar utan att betala en enda spelare.

– Vi ser det som ett bevis på att spelarna gillade tävlingen i fjol och att vår satsning fungerade, säger Nilsmark.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf