”Vi är i chocktillstånd”

SPORTBLADET

Nu kan Norge bli av med sitt brons

Beskedet att Tony André Hansens häst tävlat med ett förbjudet medel i blodet har slagit med som en bomb i Norge.

Själv förnekar han all kännedom om salvan som tros ha använts.

– Han är helt förstörd, säger ryttarstjärnans pappa Sigbjørn Hansen till VG:s nätupplaga.

Norge tog ett sensationellt brons i laghoppningen i måndags. Nu riskerar de att bli av med medaljen eftersom Tony André Hansens häst Camiro har ertappats med det förbjudna medlet Capsaicin i blodet: ett medel som har en smärtstillande effekt och som finns i olika salvor.

Men alla i Hansens omgivning förnekar att de har använt något preparat som innehåller Capsaicin.

– Han är helt förstörd och känner inte till någonting av detta, säger ryttarstjärnans pappa Sigbjørn Hansen till VG:s nätupplaga.

Hansen senior menar att det verkar osannolikt att ett smärtstillande preparat skulle ha använts. Detta eftersom Camiro inte har haft några problem med sina ben.

– Camiro är jättefin i benen och har aldrig haft några problem med dem. Och Tony säger att han inte har använt något sådant på hästen , säger han till VG:s nätupplaga.

Även det norska lagets veterinmär ställer sig helt oförstående till det som har hänt.

– Varken Tony eller hästskötaren känner till den här salvan. Vi är alla i chocktillstånd över det som har hänt de senaste timmarna, säger Jonas Tornell till VG.

På frågan om han tror det kan vara ett sabotage mot Hansen svarar veterinärer lite svävande att det inte är något han känner till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS