Utan några pengar – ingen superarena

SPORTBLADET

Liverpool ser ut att få vänta på den nya super-stadion

Foto: Liverpool ser ut att få vänta på sin nya superarena.

Liverpools fans har sett fram emot sin nya superstadion med 60 000 sittplatser. Det ser ut som att de får vänta. I går gick klubbens ägare ut och förklarade att de inte fått ihop tillräckligt mycket pengar.

Liverpools amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett jr har länge kritiserats av fansen för att inte vara tillräckligt handlingskraftiga. Tränaren Rafa Benitez har flera gånger varit nära att säga upp sig efter sina stora kontroverser med bossarna. Den supermoderna nya arenan skulle få stopp på den kritiken var det tänkt.

Men med bara veckor kvar innan arbetet skulle sätta igång så kommer alltså chockbeskedet:

Fattas pengar

Liverpool har inte lyckats skrapa ihop 200 miljoner pund i nödvändig garanti för att få Bank of Scotland att finansiera projektet som kostar totalt 350 miljoner pund (c a 3,6 miljarder kr). Förklaringen från ägarna - att bankerna lever i en osäker marknad och inte vågar satsa på ett så stort projekt - kommer inte att lugna de redan uppretade fansen.

Och nu kan Liverpool få en ny ägare, enligt engelska tidningarna.

Han heter Mohammed bin Rashid Al Maktoum, stenrik shejk och regeringschef i Dubai. Shejk Mohammed la ett bud på klubben tidigare i år. Då stoppades det av Hicks och Gillett.

Men intresset är fortfarande stort från Dubai. Den här gången kommer troligen inte de två amerikanska ägarna att kunna rädda sig kvar i klubben.

Minimedia