Superkampen i Uniteds mål

SPORTBLADET

Tre målvakter kämpar om förstaplatsen

1 av 3 | Foto: Ben Foster.

Edwin van der Sar kan inte vara säker på sin plats som nummer ett i Uniteds mål. Nu utmanas han av två andra supermålvakter, varav den ena är engelske landslagsmålvakten Ben Foster, som hyllas av Alex Ferguson.

EM-målvakten Edwin van der Sar har varit given i Manchester Uniteds mål. Men inför den kommande säsongen får han bekänna färg när polacken Tomasz Kuszczak och framtidsnamnet Ben Foster nu siktar på att ta över förstaplatsen från holländaren. Det har med andra ord blivit en riktigt hård målvaktskamp.

Bäst i England

Sir Alex Ferguson har nyligen sagt att Foster är Englands bäste burväktare för tillfället. Den före detta Stoke-målvakten tillbringade stora delar av förra säsongen med att tillfriskna efter en knäskada. Han gjorde endast ett framträdande i Premier League, mot Derby, efter två år på lån till Watford.

Foster har turats om med Tomasz Kuszczak att stå under försäsongens första matcher och van der Sar är övertygad om sina medtävlandes kapacitet.

– Ben är en bra målvakt, det råder det ingen tvekan om, säger han till Sky Sports.

– Men det är jag och Tomasz Kuszczak också. Vi arbetar alla hårt för att nå en så bra nivå som möjligt, men många [i England] fokuserar på Ben eftersom han är engelsman.

Vill behålla förstatröjan

För den snart 38-årige van der Sar råder det ingen tvekan om vad målet är.

– Jag bryr mig inte vilka som finns bakom mig. Jag vill bara behålla förstatröjan. Det betyder att jag måste prestera och se till att jag är i form och spelar på den nivån som jag förväntas göra.

Foster har spelat en match för det engelska landslaget. Många tror att han kommer vara en viktig spelare för England i framtiden. Förutom Ferguson, har den gamle målvaktshjälten Gordon Banks pekat ut Foster som framtida storspelare.

Stefan Fransson
Minimedia