”Spelar ingen roll vad andra säger”

Först succédebut – sedan försvarade Henke Larsson satsningen på innebandy

Många har ifrågasatt Henke Larssons innebandysatsning.

Efter succédebuten slog stjärnan tillbaka.

– Jag är 37 år. Jag känner att jag vill göra det och då spelar det ingen roll vad andra säger.

Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson inledde Helsingborgs viktiga bottenmöte mot jumbon Jönköping på bänken.

Men efter en period, vid underläge 4–1, valde tränaren Micke Karlberg att slänga in Henke i hetluften med motiveringen att han ville väcka laget.

”Riktigt roligt”

Och med Henke på planen vaknade Helsingborg. I tredje perioden fanns fotbollsstjärnan överraskande med när Helsingborg gick ner på två femmor. Laget hämtade upp underläget och avgjorde i sudden death, seger 7–6.

– Riktigt roligt. Det var inget jag hade räknat med. Jag kom in i andra perioden, gjorde ett bra byte och spelade enkelt.

– Första perioden var inte så rolig när man satt vid sidan av och tittade. Vi spelade inte så lysande. Men efterhand kom vi in i det mer och visade att vi ville vara med och fajtas, säger Henke till TV4 Sport.

Idrottens hus – som Camp Nou

Henke var även ytterst nära att näta med en enhandsbackhand:

– Bollen kom och jag vispade till. Men jag fick inte tillräcklig träff på bollen. Men jag skapade i alla fall en chans.

Om att byta ut stora arenor som Camp Nou och Old Trafford mot Idrottens hus i Helsingborg säger han:

– Det är lika roligt. Det var nästan 2 000 här i dag. Det handlar inte om storleken på arenan utan atmosfären. I dag var det en fantastisk stämning. Vi bjöd på en riktigt bra match.

”Många har åsikter”

Och sedan högg han tillbaka på alla de som ifrågasatt hans överraskande satsning på innebandy. På frågan om det blir en forsättning säger han:

– Jag vet inte om jag får eftersom det är så många som har åsikter om vad jag ska göra...

– Jag är 37 gammal så jag bestämmer nog själv vad jag ska göra. Jag vill gärna fortsätta att spela. Folk snackar om skaderisk och hela den biten, men det kan det vara när jag tränar också. Eller när jag halkar då jag går i det här väglaget. Jag känner att jag vill göra det och då spelar det ingen roll vad andra säger, säger han till TV4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy