Jonsson matchvinnare i danska superligan

SPORTBLADET

Men tror inte på sigsjälv som anfallare i landslaget

Mattias Jonson blev stor matchvinnare när mästarlaget Bröndby bortaslog Silkeborg med 3-0 i premiären av danska superligan.

Men han tror inte på sig själv som landslagsanfallare i EM-kvalet.

Mattias Jonsson i Bröndby.

- Jag tror inte att Lars och Tommy ser mig som en forward, säger Mattias Jonson.

Mästarlaget Bröndby har en enorm press på sig som favorit till att vinna titeln igen under nye tränaren Michael Laudrup.

Mattias Jonson gav storfavoriten en flygande start med att göra säsongens två första mål.

Först nickade han in 1-0 via ribbans underkant. Sen punkterade han efter paus matchen som Bröndby var grymt överlägset i när han kallt utnyttjade ett friläge och satte 2-0.

"Alldeles perfekt"

- Alltid skönt att få göra mål. Vi ville ta en trepoängare direkt och det blev alldeles perfekt, säger Mattias Jonson.

I landslaget har han fått hoppa in som anfallare men ändå tror Mattias Jonson att förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg ser honom som en offensiv mittfältare.

- Även om jag hoppat in som anfallare och Andreas Andersson hoppat in som mittfältare tror jag att det är Zlatan (Ibrahimovic), Mackan (Marcus Allbäck) och Andreas (Andersson) som är förbundskaptenernas första alternativ till anfallsplatserna, säger Mattias Jonson.

Som efter VM-slutspelet i Japan mest vilat ut hemma i Helsingborg.

- Jag och min fru Malin har under tiden blivit föräldrar till en liten grabb som heter Melker. Det är ett helt nytt liv.

Ensam kvar

I Bröndby är han plötsligt ensam svensk efter att Krister Nordin flyttat hem till AIK och Magnus Svensson fick gå till Halmstad efter att inte ha fått nytt kontrakt.

- Klart att det känns tråkigt. Även om det bara är i Danmark är det skönt att ha fler svenskar i samma klubb.

Stefan Alfelt