Magnus Wernblom ledde Modo till seger

SPORTBLADET

Målvakten Hirsch stoppade Timrå

TIMRÅ

Modos stridbare härförare Magnus Wernblom är i storform - han spelade fram till två mål och prickade själv in det tredje målet när Modo äntligen lyckades besegra Timrå i Timrå Isstadion med 3-2.

- Det var skönt att få vinna den här matchen. Timrå ville ju verkligen sätta oss på plats än en gång och satte i vanlig ordning upp ett högt tempo - men det räckte ändå inte, konstaterar Magnus Wernblom nöjt.

Wernblom som genom åren varit Modos tuffing och buse har i år klivit in i en ny kostym. Den smarte passningsläggarens och målgörarens. Nu delar Wernblom ledningen i elitseriens poängliga med Mikael Karlberg i Leksand.

Nu tänder Wernblom till på allvar

- Wernblom var på hugget i dag igen. Han har varit pålitlig över hela säsongen. Men nu när det blir slutspel så har han en växel till att sätta in, säger Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

Det var Timrå som hade det största puckinnehavet och formligen vräkte iväg skott mot Modo-målet, men Modos danske burväktare Peter Hirsch svarade för en rad matchavgörande räddningar.

Hetare vilja

- Hirsch var bra, men det var Modospelarna som var hetare framför de båda målen och det avgjorde den här matchen, sade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Modo red ur stormen på ett bra och organiserat sätt när Timrå tryckte på som mest. När Modo gick till motanfall så fanns det tanke bakom det mesta. Och fanns Magnus Wernblom med i anfallsvågen så fick Timråpubliken genast hjärtklappning.

Wernblom visade direkt från matchstart den rätta segerviljan då han tryckte fram pucken till Stefan Öhman som kunde peta in 1-0 bakom Fredrik Andersson i Timråmålet redan efter 25 sekunders spel.

Wernblom prickskytt

Magnus Wernblom pricksköt sedan 2-1 i power play innan han svarade för kvällens stora prestation då han grundlurade Timråförsvaret och vände bort en Timråback och helt frispelade Tommy Pettersson som hade en tom autostrada fram mot Timråmålet och enkelt prickade in 3-1.

Örnsköldsvikslaget spelar klokt efter sina resurser och i mötet med Timrå lät Modo-tränaren de säkra anfallsessen Peter Högardh och Kim Staal vila inför kommande slutspelsfighter.

- Vi måste höja vår stridsmoral ytterligare ett snäpp. Vi har vunnit många viktiga poäng tidigare i vinter just genom att plocka fram den rätta viljan. Men det saknades lite av den varan i dag, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Fredrik Andersson gjorde en godkänd insats i sitt inhopp i målet. Landslagsmannen Niklas Nordgren var den genomgående bäste i Timrå.

Ove Byström/TT