Utklassningsseger av Sverige

SPORTBLADET

Lettland besegrades i kvartsfinalen med 16-0

Sverige fortsätter att utklassa sina motståndare i innebandy-VM.

Torsdagens kvartsfinal mot Lettland slutade 16-0.

- Det känns lite som om VM börjar nu, säger svenske lagkaptenen Johannes Gustafsson.

VM-kvarten mellan Sverige och Lettland kunde bara sluta på ett sätt. Tyvärr blev det aldrig någon match. Efter 3.13 var ställningen 3-0 till blågult.

Då tog letterna tidernas tidigaste timeout i ett mästerskap.

- Jag sa till killarna att de måste börja spela. Men det hjälpte inte, säger Lettlands förbundskapten Mats Johansson.

Sverige däremot fortsatte och därför blev det så stor seger till slut.

- Vi har spelat dröminnebandy i fyra matcher. Hela laget fungerar, vi har en bra mix och vi är grymt effektiva. Vi bränner inte många chanser. Jag har aldrig spelat i ett bättre landslag, säger Johannes Gustafsson.

Håller med

Flera andra svenska landslagsspelare håller med lagkaptenen. Sverige är bättre än någonsin tidigare, och årets VM-spelare trivs med varandra.

- Så här bra stämning har vi aldrig haft tidigare. Vi har väldigt roligt ihop. Det är viktiga detaljer, säger Johannes.

På vägen mot semifinalen har Sverige målskillnaden 62-3 på fyra matcher. Det känns som om allt går på räls och att VM-guldet väntar vid slutstationen.

Ingen risk att ni får storhetsvansinne och tar ut guldet i förskott?

- Nej, absolut inte. I semifinalen blir det en helt ny match. Vi har varit med förr, och vet att vi inte kan slappna av en enda sekund.

Själv har Johannes Gustafsson varit hyfsad under VM, men han har mer att ge. Den 27-årige högstadieläraren valdes till ''Årets spelare'' för en månad sedan och tankarna under VM-veckan kretsar kring mer än bara guld i den pågående turneringen.

- Jag har fortfarande inte bestämt var jag ska spela nästa år, säger han.

Tre SM-guld

Johannes har vunnit tre SM-guld med Haninge och ett alternativ är att fortsätta i den klubben. Men anbuden från finska Esbo Oilers och Storvreta från uppväxtorten Uppsala lockar också.

- Jag tror att jag kommer att ha min topp som innebandyspelare om två år. Vad jag än väljer så kommer det att bli en utmaning. Haninge ska försöka bygga upp ett nytt mästarlag, finska ligan är något okänt och spännande och Storvreta ska försöka ta sig till slutspel.

Men först gäller det att ta ännu ett VM-guld.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy