Enkel finalseger för Hewitt i Wimbledon

SPORTBLADET

Överraskningen Nalbandien hade inte en chans

LONDON

Det blev aldrig någon match.

Inte sedan 1984 har en Wimbledonsegrare var så överlägsen.

- Jag tittade mot matchtavlan och såg att det var matchboll, jag kunde knappt tro det, säger Lleyton Hewitt, den första australier på 15 år att vinna i London efter förkrossande 6-1, 6-3, 6-2 mot argentinaren David Nalbandian.

Foto: ap
Lleyton Hewitt slår jublande upp en boll bland publiken efter finalsegern.

John McEnroe släppte bara fyra game till Jimmy Connors i finalen för 18 år sedan.

Hewitt var nästan lika obarmhärtig på Wimbledons Centre court under söndagen.

Världsettan gjorde mos av 20-årige uppstickaren Nalbandian och de i publiken som hoppats på dramatik var garanterat missnöjda.

Hewitt bröt direkt

Redan i matchens första game sattes tonen. Nalbandians dubbelfel på Hewitts breakboll var symptomatisk för matchen och Hewitt tog hem inledningssetet på 33 minuter, efter att endast tappat fyra bollar i egen serve.

- Lleyton spelade verkligen bra, sade Nalbandian.

Efter ett 15 minuter långt regnavbrott i början på andra bröt argentinaren Hewitts serve för första gången och såg ut att vara på väg in i matchen. Men ännu en väderpaus störde argentinaren och Hewitt kunde bryta tillbaka och vända.

I tredje set orkade inte Nalbandian, trots ett break i fjärde gamet och 21-årige Hewitt kunde säkra segern efter fyra raka game.

- Det känns otroligt, sade Hewitt. Ända sedan jag var ett litet barn och såg Pat Cash vinna här 1987 har jag drömt om det här. Segern betyder så oerhört mycket för mig.

- Att stå här och hålla bucklan är verkligen något extra.

Nakendans drog ner applåder

Nalbandian var inte alltför nedstämd.

- Det är en stor dag. Det är min första stora grästurnering så det känns otroligt trots förlusten. Jag hoppas kunna komma tillbaka nästa år och vinna finalen, sade han.

Största publikjublet kom efter första regnavbrottet i andra set - men det var varken Hewitt eller Nalbandian som orsakade det.

En manligt streakare iklädd endast strumpor och skor äntrade banan och bjöd spelarna, åskådarna och de miljontals tv-tittarna på en dans, innan han greps av säkerhetsvakter.

Segern var Hewitts andra Grand Slam-titel efter US Open-vinsten i fjol.

- Jag kan knappt inse hur bra jag spelat under de här veckorna, sade segraren som vann 21 set under de två veckorna och bara tappade två.

TT-Reuters-AFP