Johan Olsson förkyld – missar SM-veckan

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Johan Olsson.
SPORTBLADET

Johan Olsson hoppade av tremilen i Falun.

Nu missar han även SM-veckan som drar igång i morgon.

”Om det ska bli någon start på SM behövs nog ett mirakel, vilket jag hittills inte varit med om under mina 15 år i landslaget...”, skriver han i ett sms.

Under helgen drabbades svenske skidåkaren Johan Olsson av en förkylning.

Ett tungt bakslag inför VM – som inleds om tre veckor – och som gjorde att svensken var tvungen att lämna återbud till tremilen i Falun.

”Visst, en vacker solnedgång. Men också en metafor för hur det mörknat för min satsning mot VM efter att jag istället för värdefulla tävlingar fått lämna Falun idag med en förkylning”, skrev Olsson på Instagram.

– Jag tror att det hade varit bra för honom att köra, men vi vet att Johan är skicklig på att hantera situationen och känner mig lugn för att han kommer i form till VM, fortsatte förbundskaptenen Rikard Grip.

”Behövs ett mirakel...”

Och nu kommer nya oroande besked.

Olsson är fortsatt sjuk och kommer med all säkerhet att missa samtliga tävlingar under SM-veckan i Söderhamn som inleds i morgon och avslutas på söndag.

”Jag är fortfarande förkyld med halsont. Förhoppningen ligger främst i att inte missa alltför många dagar på höghöjdsvistelsen, som börjar på måndag. Om det ska bli någon start på SM behövs nog ett mirakel, vilket jag hittills inte varit med om under mina 15 år i landslaget...”, skriver Olsson i ett sms till Sportbladet.

VM i Lahtis pågår mellan 22 februari och 5 mars.