Simning

Sjöström vann första tävlingen på nio månader

Av: 

TT

Kristoffer Bergström

Sarah Sjöström vann första tävlingen i ISL. Arkivbild.
Sarah Sjöström vann första tävlingen i ISL. Arkivbild.

SPORTBLADET

Sarah Sjöström vann direkt när International Swimming League (ISL) drog i gång med sin första deltävling i Budapest.

– Jag var otroligt nervös inför mitt första lopp, men jag försökte intala mig själv att det är helt naturligt när man inte har tävlat på nio månader, säger Sjöström till Sportbladet.

I ISL tävlar man i lag och svenska superstjärnan tillhör Energy Standard. I tävlingens första gren, 100 meter fjäril, kom hon i mål på 56,00 (1,39 från sitt eget världsrekord). Vilket gav laget nio poäng.

Tävlingen är Sjöströms första på nio månader.

– Det var superkul att komma tillbaka till tävling igen. Jag var otroligt nervös inför mitt första lopp, men jag försökte intala mig själv att det är helt naturligt när man inte har tävlat på nio månader, säger Sarah Sjöström.

”Riktigt nöjd”

– Jag gjorde mitt bästa för att bara slappna av och tänka att jag fortfarande kommer ihåg hur man tävlar, men jag var nervös.

På grund av coronapandemin kommer årets upplaga av ISL att simmas på ett och samma ställe, i en bubbla i Budapest, under drygt fem intensiva veckor med start på fredagen.

– Riktigt, riktigt kul var det. En intensiv första tävlingsdag på ISL med fyra lopp, men jag är riktigt nöjd med hur det gick, säger Sjöström.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Simning

LÄS VIDARE

Dokument: Så blev Sarah Sjöström en världsstjärna

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning

Sarah Sjöström