Andersson storsegrade i tremilen

Ebba Andersson krossade allt motstånd när hon tog SM-guld på tremilen.
Ebba Andersson krossade allt motstånd när hon tog SM-guld på tremilen.

Ebba Andersson höll hårt i SM-guldet genom hela tremilen, och segrade med nästan två minuters marginal.

Även Charlotte Kalla storpresterade i säsongens sista lopp.

Hon får lägga ännu till en SM-medalj till samlingen, av bronsvalör.

Ebba Andersson var storfavorit inför säsongens sista lopp, tremilen på SM. Hon levde upp till förväntningarna, och segrade klart med nästan två minuter ner till tvåan. Redan vid andra mellantiden hade hon en stor ledning och den höll hon hela vägen in i mål.

– Det blev ganska stort avstånd till slut, mer än vad jag hade väntat mig. Jag var inställd på att fajtas för varje sekund, även om det är en lång distans. Det är många starka åkare som kommer till start, säger hon i Expressens sändning.

Enda hotet, som var nära i tid, var Frida Karlsson, som valde att bryta loppet efter ungefär halva distansen.

Charlotte Kalla gjorde ett väldigt bra lopp och fick avsluta säsongen med en fin prestation, efter en tuff säsong. Hon kämpade sig till en tid som räckte hela vägen upp till pallen och SM-brons. Emma Ribom nådde inte hela vägen fram och fick nöja sig med en fin fjärdeplats.

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.

Sundling blev tvåa

Jonna Sundling, som har stått för otroliga sprintprestationer under säsongen med dubbla VM-guld, visade att hon hänger med även i distansloppen. Hon får med sig SM-silvret och avslutar säsongen på topp.

Även sprintern Linn Svahn bjöd på en distansprestation, när hon fick med sig femteplatsen.

– Det var det enda jag tänkte på sista varvet, nu får du fan köra för det är det sista du gör i år, säger hon i Expressens sändning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.