Norsk kommentator störde norska på vallen

Av: 

TT

Ingrid Tandrevold blev sexa i damernas jaktstart i helgen. Men den norska skidskyttestjärnan hade kunnat sluta högre upp än så – om inte NRK:s expert skrikit så högt på vallen, menar hon själv

– Jag har en gås oplockad med Ola Lunde (NRK:s expert på plats), säger Tandrevold.

– När man varit med så länge i skidskyttecirkusen som han har, så vet man att skjutvallen är en tyst zon. Men när Tiril (Eckhoff, som vann) sköt fullt på första stående skyttet så var jag tvungen att ta om mitt första skott igen eftersom hans skrik ekade över hela stadion så det skakade, fortsätter Tandrevold i en intervju med NRK.

Norskan, som slutade sexa med totalt två bom, menar att det hade kunnat bli en norsk trippel om det inte hade varit för den norska experten Ola Lunde.

Norges Ingrid Tandrevold menar att hon blev störd av NRK:s expert som skrek på vallen.
Norges Ingrid Tandrevold menar att hon blev störd av NRK:s expert som skrek på vallen.

I bristen på publik och med bara en liten klick media på plats i finländska Kontiolax hördes hans skrik ännu bättre över vallen.

– Det är bra att det var sista dagen för jag tror att han hade fått gult kort av chefen för skjutvallen, säger Tandrevold med ett leende bakom munskyddet.

NRK-experten tar dock det hela med ro.

– Jag tänker att då måste Ingrid koncentrera sig mer på skjutningen. Hon ska inte höra någonting, och om hon har problem med det får hon börja använda öronproppar, som många andra gör, säger Ola Lunde.

Men han erkänner också att han lät högt när Tiril Eckhoff sköt fullt:

– Det gjorde jag helt säkert. Eftersom det är en del av att kommentera. I coronatider är jag nästan ensam, säger Lunde, och tillägger att han förväntar sig 20 träff av Tandrevold i Hochfilzen när NRK inte kommer att vara på plats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.