Johaug om Kalla: ”Lider med henne”

Svenske ledaren: ”Får stötta varandra i kväll”

OBERSTDORF. Charlotte Kalla var helt knäckt efter Sveriges stafettfiasko.

Nu stöttas hon av lagkamrater – och rivaler.

– Jag lider med henne, säger Therese Johaug.

Tårarna rann ner för Charlotte Kallas kinder efter Sveriges sjätteplats. Stafett är 33-åringens favoritgren, tävlingen hon i stort sett alltid gör bra ifrån sig i – men den här gången kände hon att det var hon som svek laget.

– De andra tre gör det fantastiskt bra. Det är så tråkigt att det ska behöva bli så stora avstånd efter sträcka två (hennes sträcka). Att stafetten är körd redan där, säger hon.

”Gav henne en kram”

Veteranen var helt knäckt efteråt och fick tröstas av sina lagkamrater och ledare.

– Vi gav henne en kram. Charlotte ska inte känna att det är hennes fel. Vi gör det här som ett lag och nu gäller det att stötta varandra här under kvällen, säger landslagschef Anders Byström.

Frida Karlsson håller med:

– Jag vet att Charlotte har gjort absolut allt hon kunnat i dag, utifrån förutsättningarna. Vi står rakryggade i den här förlusten. Vi har gjort vad vi kunnat, mer kan man inte begära, säger hon.

”Tråkigt att se”

Även norska rivalen Therese Johaug lider med Kalla.

– Det är väldigt tråkigt att se Charlotte ute i spåret i dag. En tjej som inte får ut det hon är kapabel till. Nej, det är inte kul att se. Jag lider med henne, säger hon.

Heidi Weng hade räknat med att gå ut tillsammans med Charlotte Kalla på andra sträckan, men förvånades ute i spåret när hon fick höra att avståndet växte.

– Hon har haft bra dagar här. Jag tycker det är synd om henne. Vi vet hur det känns att vara storfavoriter och allt måste klaffa. Både kropp och skidor, säger Weng.

Norske tränaren Ole Morten Iversen, som har ett förflutet i det svenska landslaget, fyller i:

– För två år sedan var det ju tvärtom, då var det Charlotte som frälste Sverige, säger han.

Tror du att hon kommer repa sig från detta?

– Ja, det hoppas jag verkligen, säger Iversen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.