Ryska mästartränaren tar över AIK

Tidigare Hammarbytränaren klar för rivalen

Han gjorde Jenisej till ryska mästare.

Nu är tidigare Hammarbytränaren Misja Pasjkin klar för största rivalen AIK.

– Jag ville ha en ny utmaning, säger ryska guldtränaren.

Esa Määttä tog över huvudtränarrollen i AIK från Magnus Muhrén mitt under brinnande säsong och förde AIK till ett SM-silver.

Nu står det klart att han inte får något fortsatt förtroende. Ryska storlaget Jenisejs guldtränare Misja Pasjkin presenterades under onsdagen som ny huvudtränare för ”Gnaget” på ett flerårigt avtal.

– AIK är en förening som vuxit ganska fort. Den resan de har gjort nerifrån till i dag, det är det som är inspirerande för mig, att kunna påverka det och den tydliga målsättningen som AIK har, säger Misja Pasjkin.

– Men det finns större planer än så och det är att bli den bästa klubben i världen och det är det som väldigt intressant och att få vara med och kunna driva klubben framåt.

Lämnade Ryssland i förtid

Den tidigare Hammarbytränaren lämnar den ryska storklubben trots ett år kvar på kontraktet för att ta över guldsatsande AIK och nobbar därmed en återkomst i ”Bajen”.

– Jag hade två väldigt fina år i Jenisej. När man kom dit var laget inte bättre än kvartsfinal. År ett blev det semifinal och år två vann vi ryska ligan. Så man kände att med allt som blev att det finns ett slut för allting och det var ett perfekt slut, säger Pasjkin.

– Jag ville ha en ny utmaning. Jag kände att jag behövde göra någonting annat för att utvecklas som tränare och då kändes det som rätt beslut att ta sig vidare.

AIK fortsätter att rusta mot guld och har sedan förlusten i SM-finalen presenterat Robin Öhrlund, Daniel Mossberg och Teemu Määttä som nyförvärv inför den kommande säsongen.

– Vi tror att Misja har precis det vi behöver och det osar fortfarande guld om honom, säger sportchefen Jonas Galotta om den nya tränarrekryteringen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.