Sarah Sjöström tvingas till operation efter halkolycka

Sarah Sjöström har skadats i en halkolycka.

Nu tvingas stjärnan till operation.

”Jag känner mig förkrossad”, skriver hon på Instagram.

Sarah Sjöström, 27, halkade på en isfläck under lördagen och fick en armbågsfraktur. På måndag ska simstjärnan opereras, vilket DN var först att rapportera om.

”Tyvärr har jag dåliga nyheter. I går halkade jag på isen och bröt min armbåge när jag föll på marken. Det är självklart dålig tajming och jag känner mig förkrossad. Men samtidigt är jag fast besluten att komma tillbaka starkare än någonsin”, skriver Sjöström på Instagram.

Anna Hammar, kommunikationsansvarig på Svenska Simförbundet, säger följande till Sportbladet på frågan om hur allvarlig skadan är och om OS är i fara.

– Det är ingen som vet, hon ska opereras och det är först när hon opererats man vet hur skadan ser ut – och hur lång rehaben kommer se ut, säger Hammar och fortsätter:

– Hon är så klart ledsen över att det här har hänt, men hon är vid gott mod, vi hoppas på det bästa för operationen. Hon är tuff och kommer ta sig igenom det här på ett bra sätt, men det är klart att det är olyckligt.

Coleman: ”Jättetråkigt”

Simlandslagets läkare René Tour till DN:

– Det är svårt att uttala sig om hur lång tid det tar exakt. Så vi får återkomma om tidsperspektivet, säger han.

Landsslagskollegan Michelle Coleman lider med Sjöström.

– Det är jättetråkigt. Det här är självklart annorlunda jämfört med min egen skada, men jag vet hur jobbigt det kan vara att bara blåsa av en säsong, det kan vända väldigt snabbt, men är det någon som klarar att ta sig tillbaka till OS på väldigt kort tid så är det garanterat Sarah.

– Jag hade en axelskada 2018 då jag var tvungen att blåsa av en hel säsong. Jag vet hur tufft det kan vara att få ett avbrott. Jag behövde inte undergå en operation men det var fortfarande en helomvändning. Det är självklart jättetråkigt.

Coleman avslutar:

– Men jag tycker ändå att hon verkade vid gott mod när jag pratade med henne senare under kvällen (i går, lördag).

Sarah Sjöström är ett av Sveriges största medaljhopp när OS i Tokyo inleds om knappt ett halvår.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN