NBA-stjärnan: ”Väldigt läskiga ögonblick”

Kevin Love har kämpat mot psykisk ohälsa i flera år

Publicerad:
Foto: Ben Margot / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

NBA-stjärnan Kevin Love har i flera år varit öppen med sin psykiska ohälsa.

Det är något han fortfarande kämpar med.

– Det var läskigt att börja tänka tankar om att ta mitt eget liv, säger han i programmet In Depth With Graham Bensinger.

Kevin Love, 32, öppnade upp sig 2018 om sina problem. Basketstjärnan, som har vunnit NBA med Cleveland Cavaliers och OS-guld med USA, berättade i en text på The Players Tribune om att han länge har lidit av psykisk ohälsa.

”Läskiga ögonblick”

I en intervju med Graham Bensinger berättar nu Love att han hade en väldigt mörk period när han spelade för Minnesota Timberwolves säsongen 2012/2013. Love var skadad, spelade bara 18 matcher och hade svårt att hantera tillvaron.

Foto: Tony Dejak / TT NYHETSBYRÅN

Han fick allt mörkare tankar.

– När man kommer till den punkten och allt är likadant så kommer de mörkaste ögonblicken och självmordstankar dök upp. Man börjar planera det och vilken väg man ska ta. Det var väldigt läskiga ögonblick i mitt liv, säger han och fortsätter:

– Jag hade flera sätt att göra det på. Det som är bra är att när man söker på det så kommer ”National Suicide Prevention” upp. Men det var läskigt att hamna på den vägen och tänka på idén att ta mitt eget liv, och det var något som jag tänkte på väldigt ofta under den tiden.

Hjälpt att vara öppen

Love har fortfarande tunga dagar då och då, men han har blivit bättre på att hantera det. Han har haft vänner och familj som har ställt upp och han har fått professionell hjälp. Men framför allt har han kunnat hantera det bättre genom att vara öppen med hur han mår – något han också tror kan hjälpa andra.

– Om du har varit i de tankarna så kommer det tillbaka. Men jag har lärt mig att inget hemsöker en mer än det du håller inne, så att göra det gör mer skada. Det som har hjälpt mig mest har varit att vara öppen med det, säger han.

Foto: Tony Dejak/AP
Kevin Love spelade flera år med LeBron James i Cleveland Cavaliers.
Publicerad:

LÄS VIDARE