Sportbladet

Rosengård illa ute i Champions League-kvalet

Förlorade på hemmaplan i första mötet

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

Förlust med 0–3 hemma mot Hoffenheim.

Rosengård fick sämsta tänkbara start på Champions League-kvalet.

– Det känns så klart inte optimalt, säger Caroline Seger.

Uefa har ändrat spelformatet inför årets Champions League-säsong. Numera gäller gruppspel, till skillnad från utslagsmatcher som det varit tidigare. Rosengårds lott i kvalet landade på Hoffenheim, trea i Bundesliga i fjol.

På tisdagen spelades det första mötet av två och det var gästerna från Tyskland som spräckte nollan en halvtimme in på Malmö IP.

Ett inspel från högerkanten studsade på en Rosengård-spelare och fram till Tine De Caigny som från nära håll skickade in 1–0 för tyskorna.

Rosengård dominerade matchbilden i den andra halvleken, utan att skapa någon riktigt, riktigt, farlig målchans. Och i stället för 1–1 kom kallduschen.

”Misstag”

För med 20 minuter kvar att spela avlossade Laura Wienroither bössan strax utanför straffområdet, avslutet var vackert och letade sig in bakom Teagan Micah i hemmakassen.

Och Hoffenheim fick in en balja till.

På stopptid befann sig Micah långt ut, vilket Chantal Hagel snappade upp och lobbade in 3–0 för gästerna, vilket också blev slutresultatet.

– Det känns så klart inte optimalt att vi förlorar med 3–0. I första halvlek är vi inte riktigt med, i andra halvlek blir det bättre men då sjunker de också ner och sedan får de tyvärr ett mål igen (3–0-målet) på situationer som är misstag och de straffar oss. Vi är tyvärr lite dåligt påkopplade med tanke på att man måste veta om att det går så här snabbt på internationell nivå, säger en besviken Caroline Seger.

– Sett över 94 minuter så tycker jag vi skapar tillräckligt mycket och farliga chanser, sedan är det marginalerna som ska till också, vi får inte till det i dag tyvärr.

”Allt är möjligt”

Returmötet spelas i Tyskland 8 september.

– Resultatet är som det är, vi har en ny match mot dem, det är jättetråkigt att vara i en sådan här situation med tanke på hur mycket det betyder att få gå in i ett Champions League-gruppspel. Men vi måste ge det chansen och vi måste göra en bättre match där borta, jag tror inte man kan göra mer än att åka dit och tro på det fullt ut.

Går det att vända 0–3?

– Det har hänt förut, allt är möjligt i fotbollen, det är det som är fantastiskt med idrotten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Mardrömsbeskedet: Fiona Brown korsbandsskadad