Oleksandr Usyk lämnar kriget – för en ny superfajt

Ska möta Anthony Joshua i en returmatch

Han anslöt till militären för att försvara sitt hemland.

Nu har Oleksandr Usyk fått tillåtelse att lämna kriget i Ukraina – för att förbereda sig för en ny superfajt.

– Det är så jag hjälper mitt land mer än att springa runt Kiev med ett maskingevär, säger han.

Han är världens tungviktskung i boxning, och blev mästare för organisationerna IBF, WBA, WBO och IBO efter att ha besegrat britten Anthony Joshua i september.

När Oleksandr Usyk, 35, befann sig i London för en inspelning av ett tv-spel bröt kriget ut i hemlandet Ukraina. Boxaren tog sig då omedelbart hem till Kiev och anslöt sig till militären för att försvara sitt hemland mot Ryssland.

Oleksandr Usyk, till höger.
Oleksandr Usyk, till höger.

Han har ingått i den territoriella försvarsbataljonen i huvudstaden.

Väntas äga rum i juni

Nu har fem veckor gått sedan Ukraina invaderades och Usyk annonserar på sitt Instagram-konto att han fått tillåtelse att lämna kriget för att i stället förbereda sig för en returfajt mot Joshua.

– Det är så jag kommer att hjälpa mitt land mer. Det är bättre än att vara i territoriellt försvar och springa runt Kiev med ett maskingevär, säger Usyk enligt Sky Sports.

I samband med offentliggörandet av nyheten, i en video på sin Instagram, står han framför en byggnad i Kiev prydd av en ukrainsk flagga med orden ”Hands off Ukraine, Putin!"

Datum för den nya superfajten är inte fastställt, men den väntas äga rum i juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.