Oscar Wendt kritisk till sin egen insats mot AIK

Hemkommen efter tio säsonger i Bundesliga.

Mot AIK blev Oscar Wendt, 35, stor syndabock och hårt kritiserad för sin insats.

– Jag förstör allt för oss. Det är oförlåtligt, säger han.

Han är hemkommen till IFK Göteborg efter 15 år utomlands med en framgångsrik karriär där åren i tyska storklubben Borussia Mönchengladbach sticker ut. Van vid tempot från Bundesliga och Champions League.

Bara gå in och dominera i allsvenskan?

Nja.

Oscar Wendt har spelat sju matcher med Blåvitt i höst efter att flyttlasset bar av hemåt i somras och kontraktet är skrivet fram till 31 december 2022 

Succén har inledningsvis uteblivit.

Vänsterbacken har emellanåt haft svårt att anpassa sig till allsvenskan och har stått för flertalet misstag.

Grovt misstag

Men i dagens möte borta mot AIK blev det extra kostsamt. En dryg halvtimme in i matchen fick han bollen felvänd vid mittplan och skulle spela hem till egen målvakt. Passningen blev misslyckad och AIK:s vänsterback Erick Otieno sprang sig fri och rullade in 3–1. Målet skulle visa sig bli matchavgörande.

AIK anföll gång på gång mot Wendt och kom – framför allt i den första halvleken – hela tiden runt på veteranens kant.s

35-åringen var självkritisk efter förlusten.

– Jag förstör allt för oss. Det är uselt. Katastrofal start men sen kommer vi in i matchen. Sedan dödar jag våra chanser. Det är lättanalyserat. Jag vet inte vad jag håller på med. Jag kan inte förklara vad jag sysslar med. Jag sätter laget i en situation som förstör allt för oss, säger han.

– Jag gör ett misstag som är oförlåtligt.

Kritiseras av Axén

I Discoverys sändning sågades hemvändaren kraftigt av Alexander Axén.

– Så där kan man inte ge bort mål. Fruktansvärt dåligt av Wendt. Jag tycker han varit stressad sedan han kom tillbaka från Tyskland. Han har fattat många dåliga beslut, på det lilla han hunnit spela, säger expert Alexander Axén i Discovery.

Den kritiken viftar Wendt själv bort ganska lättvindigt.

– Jag kunde inte bry mig mindre. Han får  tycka vad han vill. Jag vet att det finns mer att ta av. Det har varit hackigt sedan jag kom hem. Jag använder inte det som ursäkt, men det var en lång period utan matcher som var hackig. Svaga insatser? Ja, jag har väl inte kommit upp i nivå. Jag har gjort misstag som jag inte får göra.

Har du problem med riktigt snabba spelare som Elbouzedi och Otieno?

– Nej, det kan jag inte säga.  I dag är det så stundtals, ja. Jag ska inte dölja något som är uppenbart. Usel match av mig. Men jag vet inte om det beror på att de är snabba eller så.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.