NHL-laget Buffalo tar bort Jack Eichel som lagkapten

Jack Eichel, 24, har varit Buffalo Sabres lagkapten de tre senaste säsongerna.

Det är han inte längre.

– Från vårt perspektiv är kaptenen lagets hjärta, säger general manager Kevyn Adams.

Jack Eichel har varit Buffalo Sabres stora affischnamn och stjärna sedan klubben tingade honom som nummer två totalt i draften 2015.

Men nu har spelaren och klubben hamnat på kollisionskurs.

Eichel har velat lämna Sabres en längre tid eftersom de inte är överens hur 24-åringens nackskada, som han dras med, ska åtgärdas.

Buffalo vill att stjärnan ska genomföra en mer traditionell typ av rehabilitering, medan Eichel själv vill bestämma över sin egen kropp.

Jack Eichel.
Jack Eichel.

Det har lett till att centern än i dag inte har fixat skadan.

Inte längre kapten

Jack Eichel vill helt enkelt trejdas, men har alltjämt fem år kvar på sitt kontrakt, med en löneträff på tio miljoner dollar per säsong – cirka 86 miljoner kronor.

I väntan på hur det blir tog i dag Buffalo ett stort steg i en annan riktning när de rapporterade att Eichel inte längre är deras lagkapten – något han varit sedan 2018. En tydlig markering med andra ord.

– Från vårt perspektiv är kaptenen lagets hjärta och i situationen vi är i just nu kände vi att vi behövde ta det beslutet, säger general manager Kevyn Adams i ett uttalande.

Adams bekräftar också att Eichel kommer inleda säsongen på långtids-frånvarolistan.

– Jag tror vi alla är överens om att vi hoppas kunna undvika operation. Tyvärr klarade Jack inte av testerna igår. Vid det här laget är han inte villig att fortsätta ta råd från våra doktorer. Vi kommer framåt fortsätta att hitta en lösning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN