Handboll

Attacken mot Rimbo: ”Betett sig som idioter år ut och år in”

Nu svarar Rimbo på anklagelserna från experterna

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

Derbyt i handbollsallsvenskan mellan Skånela och Rimbo slutade i skandalscener.

I podden Avkast går nu franskproffset Josef Pujol och C More-experten Charlie Sjöstrand till kraftig attack mot Rimbo.

– Sluta spela handboll och vara ett så jävla trött och dåligt lag, säger Pujol.

– Det är systematiskt osportsligt. Varför åker man runt så här och skämmer ut sig, säger Sjöstrand.

Här får Rimbo försvara sig.

Det heta Upplandsderbyt i handbollsallsvenskan i söndags mellan Skånela och Rimbo slutade i skandalscener och handgemäng mellan stora delar av lagen efter slutsignalen.

Upprinnelsen var att Skånelas Simon Lindberg knuffade omkull Rimbos Endrit Abdullahi sedan den sistnämnde varit framme hos Skånelas Rickard Åkerman som låg skadad efter att kvitterat i slutsekunden.

Både knuffen och det efterföljande handgemänget granskas nu av förbundets disciplinnämnd och det återstår att se om det blir några bestraffningar i efterhand.

”Finns ett gäng idioter i Rimbo”

I det senaste avsnittet av handbollspodden Avkast lägger dock Josef Pujol – med tre a-landskamper på meritlistan och proffs i Frankrike i dag efter att spelat i Hammarby i många år och sedan varit proffs i Danmark, Tyskland och Norge – och Charlie Sjöstrand – tidigare svensk mästare, ungdomsvärldsmästare och Bundesligaproffs, nu expert i C Mores sändningar från Handbollsligan och SHE – skulden på Rimbo. De menar att laget från Roslagen spelat systematiskt fult i många år.

– Tagen ur sitt sammanhang så tänker du ”vad är det att reagera på”. Men det här var garanterat situation nummer 25 av systematiska efterslängar, säger Sjöstrand om händelserna i söndags.

Matchen urartade i ett jättebråk.

Pujol:

– Finns det någon tröttare förening i svensk handboll? Som håller på att bete sig på det här sättet? Det är flera gånger per säsong som det blir situationer liknande den mot Skånela. Det finns ett gäng idioter i Rimbo HK som har varit där i 10–15 år och betett sig som idioter år ut och år in utan att det egentligen drabbat dem själva. Det enda det drabbar är motståndarna och handbollens anseende.

”Utstuderad jävelskap”

– Generellt är det jävligt fula efterslängar och fulheter som på nån jävla vänster lyckas flyga under radarn på domare och delegater. Det är verkligen HELA TIDEN! Jag fattar inte att de orkar och att de inte bara kan gå i konkurs. Sluta spela handboll och vara ett så jävla trött och dåligt lag i handbollsallsvenskan som håller på att bete sig så här hela tiden.

Han avslutar sin salva med:

– Sluta spela handboll! Ni kommer ändå inte bli mer än ett dåligt lag i allsvenskan.

Sjöstrand vänder sig sedan till en icke namngiven spelare i Rimbo:

– Du är 35 år och har gjort allt du kan göra med Rimbo. Hur fan orkar du fortfarande åka runt och bara ställa till med utstuderad jävelskap. Du borde ha mognat nu. Vad är ditt jävla problem?

Han fortsätter:

– Det enda de håller på med är att slåss och bete sig. Varför åker man runt så här och skämmer ut sig? Vad får de ut av att vara så här? Går de igång på att alla hatar dem eller? För jag fattar inte vad de håller på med.

”Triggar varandra till att hata”

Sportbladet låter Rimbos Endrit Abdullahi, som har rykte om sig att vara en av de värsta busarna i laget och spelat i klubben i nästan hela sitt liv (men bara 25 år fyllda, så han är inte 35-åringen), bemöta anklagelserna från Pujol och Sjöstrand.

Rimbos Endrit Abdullahi.

– Jag blev lite chockad. De höll inte igen, om man säger så. Men jag är heller inte förvånad egentligen, att de säger något sådant. Det är inte jättekul att höra. Men va fan, man har hört en del genom åren och nånstans har man slutat bry sig. Folk tycker likadant oavsett vad man gör eller om man försvarar sig, säger Abdullahi.

– Äh, jag skiter i vad de säger, även om det är inte är några fina ord.

Spelar ni fult och med systematiska efterslängar?

– Alltså jag tycker inte det. Jag kan inte förneka att det har hänt. Men gör man det omedvetet så blir det att man gör det med flit i andras ögon. Jag tycker inte att vi spelar fult på det sättet som de påstår.

Pujol vill att ni går i konkurs och slutar spela handboll?

– Det är ju tråkigt. Något bra gör vi väl, vi har ändå varit uppe i elitserien. Och det är ju jävligt synd om de andra lagen som ligger bakom oss i botten av allsvenskan. Varför spelar de handboll i så fall?

Det verkar finnas en ganska utbredd avsky mot er i handbolls-Sverige?

– Det känns som de triggar varandra till att hata. Det är ingen som försvarar Rimbo och vi försvarar oss inte heller utåt. Då kan man fortsätta kasta skit. Det är lättare att kasta skit på den som ligger då.

Abdullahi gissar att det är Jeff Tollbring som som Sjöstrand syftar på med ”35-åringen”. Han är just 35 år, äldst i syskonskaran Tollbring och har spelat i Rimbo hela sitt liv.

Sportbladet har förgäves sökt Jeff Tollbring.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Rimbos Dick Tollbring.
Publisert:

LÄS VIDARE

Staffan Olssons kritik mot Blågult: ”OS är inget jävla nöjesfält”

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Josef Pujol

Charlie Sjöstrand