Supportrarnas nya krav på hockeyförbundet

Bortafansen har fått nog.

De vill ha anständiga förhållanden, inga glasburar eller bajamajor och slippa konflikter när de reser runt i Hockeysverige.

Nu lägger de fram flera förbättringspunkter och ställer krav på Ishockeyförbundet.

Hockeysupporterunionen är missnöjda med arenakraven i ligorna SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, som är uppsatta av det svenska hockeyförbundet.

Nu har de fått nog.

På uppdrag av landets hockeysupportrar så har HSU tagit fram ett dokument på förbättringspunkter och krav på hur bortasupportrar ska bemötas i landets arenor.

I dokumentet har de listat sex punkter med förbättringskrav för att höja upplevelsen för bortaföljen.

– Vår förhoppning är att detta dokument ska bidra till att bland annat standarden gällande utbud och service runt bortasektionerna höjs avsevärt i vissa arenor. Vår förhoppning är även att dessa krav på sikt ska kunna förbättra bortaresekulturen, vilket i sin tur gynnar supporterkulturen i stort, säger Robin Johansson ordförande i HSU.

De är bland annat starkt kritiska mot plexiglasburen i Timrås hemmaarena, NHC Arena. Något som Sportbladet tidigare har rapporterat om.

– Vi är inte sämre än att vi lyssnar på supportrarna utifrån vad vi kan göra. Vi vill skapa bra atmosfär i hela arenan och där ingår såklart även bortasektionen, sa Timrås klubbdirektör Jonas Torines till Sportbladet då.

Samma standard på toaletter

Men det är inte det enda kravet som HSU ställer på hockeyförbundet, ligorna och klubbarna.

HSU vill att gränsen på 150 personer på bortaläktaren ska slopas och möjligheten att utöka bortasektionen vid behov. De vill även se ett fast biljettpris på 100 kronor – oavsett vad det är för match.

Supportrar till bortalag har haft mindre bra upplevelser. I vissa fall har det varit bajamajor istället för vanliga toaletter och i andra fall har bortaföljet nekats att gå ut ur arenan för att ta frisk luft. Det vill HSU se en förändring på.

Kraven från HSU har skickats till alla föreningar samt hockeyförbundet.

Tidigare har HSU kritiserat hockeyförbundets säkerhetsansvarige, Abbe Törsleff för hans remissvar angående polisens nya handbok, som är väldigt lik den kritiserade villkorstrappan.

– Vi har tagit del av HSU:s skrivelse. Det kommer att tillsättas en arbetsgrupp beståendes av personer från klubbarna i de olika ligorna (SHL, HA, SDHL, HE) - arbetsgruppen leds utav klubbarna, skriver Törsleff i ett sms.

Den omdiskuterade muren i Timrås hemmaarena, NHC Arena.
Den omdiskuterade muren i Timrås hemmaarena, NHC Arena.

HUNDRINGEN: Expertens drag – ”Förvirrat Djurgården”
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.