Motocrosstalang död i lavinolycka

Publicerad 2021-12-06

Motocrossvärlden är i sorg.

Under lördagen fastnade den unge talangen Rene Hofer i en lavin i Salzburg och omkom.

– Vi kommer sakna honom varje dag, säger Hofers nära vän, svensken Isak Gifting.

Österrikaren Rene Hofer var ute och åkte skidor i Salzburg, Österrike, med tio vänner när olyckan inträffade. 19-årige Hofer och sju av vännerna fastnade i en lavin. Rene Hofer och två av vännerna miste livet i olyckan. Det meddelar hans team, KTM via sina sociala medier.

Talangen sörjs nu av motocrossvärlden. En av de som sörjer är Hofers vän, svensken Isak Gifting, som tävlar i MX2-klassen.

Rene Hofer, bilden till vänster, och Isak Gifting med Hofer, bilden till höger.
Rene Hofer, bilden till vänster, och Isak Gifting med Hofer, bilden till höger.

– Det känns helt sjukt. Det är så otroligt oflyt. Vi håller på med en sport där man lever väldigt nära faran och så råkar han ut för något sånt där... det är fruktansvärt, säger Isak Gifting.

”Var en otrolig talang”

Hofer var en stor talang inom motocross och han skördade stora framgångar i MX2-klassen. Han slutade sexa i årets upplaga med sitt team KTM och spåddes en lysande framtid inom sporten.

– Vi har tränat ihop i år och har lärt känna varandra bra. Jag träffade honom senast för någon vecka sedan. Han hade fötterna på jorden och var alltid glad. Idrottsmässigt så hade han utvecklats enormt den senaste säsongen och vann även sitt första grand prix. Han var en otrolig talang och vi kommer sakna honom varje dag, säger Isak Gifting.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln