Dyvik: ”Har inte tagit beslut än”

Anna Dyvik är uttagen och tillbaka i landslaget.

Eller?

– Jag har inte tagit ett definitivt beslut än om jag kommer att vara med i landslaget. Än så länge är jag bara uttagen, säger hon.

Anna Dyvik klev av landslaget inför OS-säsongen och tillsammans med tidigare landslagsåkaren Viktor Thorn som tränare tog hon sig ändå till Peking.

Satsningen har hon beskrivit som ”det bästa hon har gjort”. Men när landslagschef Anders Byström presenterade nästa säsongs lag fanns Anna Dyvik med i truppen igen.

Det finns dock en brasklapp. Hon har inte tackat ja till platsen ännu.

Efter att ha kört för hårt under tidigare perioder i landslaget vill hon hitta ett individuellt upplägg. Det är fortfarande under diskussion, hälsar hon i en längre skriftlig kommentar.

– Jag har inte tagit ett definitivt beslut än om jag kommer att vara med i landslaget. Än så länge är jag bara uttagen och jag och tränarna har just nu en dialog om hur ett landslagsupplägg skulle kunna se ut för mig. Det viktigaste för mig är att jag fortsätter utvecklas i skidspåret och mår bra samtidigt. Så jag hoppas att landslaget och jag tillsammans kan hitta den bästa vägen härifrån för att jag ska fortsätta utvecklas lika mycket som jag gjorde förra året när jag tränade efter egen regi, säger hon.

Då kan ett beslut fattas

Dyvik är tydlig med att hon gärna vill hitta in i landslagsmiljön igen.

– Jag vill väldigt gärna vara med i landslaget och spendera mer tid med de bästa åkarna i världen! Att vara med i landslaget innebär ju också en trygghet både materialmässigt och ekonomiskt vilket också är en viktig pusselbit till att lyckas, säger hon.

När måste du ha hittat en lösning?

– Så snart som möjligt hoppas jag! Jag har preciserat för dem vad jag behöver för att kunna vara med i landslaget och fortsätta utvecklas i min skidåkning. Så när de valt om de vill eller inte vill möta mig i det så kommer jag kunna bestämma mig.

Anders Byström menar att Dyvik själv nu måste fundera över om det är rätt väg att gå.

– Det gick bra för henne utanför laget men sett till förra årets säsong är hon värd det, säger han.

Oavsett så kommer Anna Dyvik fortsätta att jobba med Viktor Thorn som en del av sin satsning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.