Hyllas av systern efter guldsuccén

”Är det absolut största nånsin”

KAWAGOE. Nybliven majorvinnare och världsetta.

Nu kan Nelly Korda, 23, addera ett OS-guld till meritlistan.

– Det känns overkligt, säger hon efter succén.

Tidigare i somras tog Nelly Korda karriärens första majortitel och seglade upp som ny världsetta. Här i OS visade hon varför hon förtjänar epitetet ”världens bästa golfare”.

23-åringen från Florida gick upp i en tidig ledning och höll sedan hela vägen in i mål. Det blev visserligen lite nerv i det hela när hon – ytterst okaraktäristiskt – sjabblade med chippningen och gjorde dubbelbogey på det sjunde hålet, men Korda revanscherade sig direkt med tre raka birdies och kunde till slut säkra guldet med ett slags marginal.

Hyllas av syrran

Efter att ha rullat i den avgörande putten på 18:e green fick Nelly snabbt sällskap av sin fem år äldre storasyster Jessica som rusade fram för att krama om henne.

Jessica, som själv hade en strålande avslutning på OS-veckan och sköt lördagens lägsta score (-7) och klättrade från 29:e till 15:e plats.

Men efteråt var det förstås bara Nellys framgång hon ville prata om.

– För mig är det här det absolut största någonsin. Jag menar, ni (journalister) jobbar med att skriva och det är precis sådant här man vill skriva om, sa Jessica i den mixade zonen efteråt.

Nelly själv efter succén:

– Det känns fantastiskt, nästan lite overkligt. Det är en ära bara att få delta i ett OS och att dessutom vinna guldet … ja, jag kan inte ens beskriva med ord hur jag känner just nu. Jag får berätta mer om några dagar, för jag är fortfarande i chock.

”Hon är briljant”

Även svenska Madelene Sagström är full av beundran för Nelly Korda.

– Hon är fantastiskt duktig. En briljant golfare. Hur hon hanterar att vara där uppe och slåss i så många tävlingar är jätteimponerande. Jag behöver nog prata till mig lite råd…, säger Sagström.

De senaste fyra åren har Sydkorea dominerat damgolfen och haft fyra olika världsettor.

Finns det en chans att Nelly Korda börjar dominera nu?

– Ja, det här är väl hennes fjärde vinst bara i år och det är det inte många på damtouren som har lyckats med de senaste åren, så jag skulle nog klassa henne som ganska dominant redan nu, säger Sagström, som slutade på en delad 20:e plats.

OS-silvret gick till japanska hemmahoppet Mone Inami efter särspel mot Lydia Ko (Nya Zeeland), som alltså fick nöja sig med brons.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.