”Man har ingen aning om vad de håller på med”

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET
SPORTBLADET

OBERSTDORF. OS i Sydkorea är bara en månad bort.

Och läget på den koreanska halvön är fortfarande spänt.

– Det kan vara lite skrämmande, man har ju ingen aning om vad de där världsledarna håller på med, säger Daniel Richardsson. 

Under hösten och vintern har läget på den koreanska halvön blivit alltmer spänt. Nordkorea har genomfört flera missiltest och det verbala kriget mellan Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump har varit i full gång. 

Med bara en månad kvar till OS i Pyeongchang kanske läget är på väg att bli något bättre. Kim Jong-un i sitt nyårstal om att Nordkorea kan skicka en OS-trupp till Pyeongchang och nu har Sydkorea öppnat för att hålla samtal med diktatorn. 

De svenska längdåkarna har under hösten följt utvecklingen. 

– Som det är just nu känns det ganska lugnt, men man vet ju inte. Det kan vara lite skrämmande. Man har ju ingen aning vad de där världsledarna håller på med. Jag funderar inte så mycket på det, jag utgår från att SOK och IOK har koll, säger Daniel Richardsson.

”Känns lite fånigt”

Marcus Hellner:

– Jag är väl inte orolig. Det verkar vara en speciell situation, men skulle det utbryta något där då är det en större proportion än om det blir ett idrottsligt engagemang där eller inte. Det känns lite fånigt att tycka att det är trist för mig att det inte blir något OS om det skulle bli krig eller någon konfrontation där. Det känns som att OS blir av. 

Hellner tar dock inte med sig familjen till Sydkorea. 

– Nä, men det är mest för att det är en krånglig resa. Men det är klart är det lite oroligt läge är det dumt, men säger man ja till ett OS känns det som att det är ett ganska stort säkerhetspådrag så man har nog ganska goda säkerhetsmarginaler, säger han.  

BILDEXTRA: Tour de ski 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM