Malmö får Davis cup-premiär

Publicerad:
Uppdaterad:

Möter Israel i Baltiska hallen

Första spelplats för Sveriges nästa Davis cup-äventyr blir Malmö.

Men vid svensk seger blir det knivigt – nästa omgång krockar nämligen med tennisturneringarna i Båstad.

Sverige lottades mot Israel i första omgången i Davis cup. Nu är det klart att matchen ska spelas i Baltiska hallen i Malmö 6-8 mars.

– Malmö blir en bra plats för den matchen, vi har spelat där förr och det har fungerat väldigt bra, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska tennisförbundet, till TT.

Förutom Malmö har även Helsingborg och Göteborg kontrakt med tennisförbundet om att få arrangera Davis cup-matcher. Men vinner Sverige i första omgången står förbundet inför ett klurigt problem, då den andra omgången spelas helgen 10-12 juli, och därmed krockar med den nya damturneringen i Båstad.

Och veckan därpå spelas Swedish open, också den i Båstad. Oavsett vilken spelplats förbundet väljer kommer alltså två av de största svenska tennisevenemangen att konkurrera med varandra om publiken.

– Det är något vi måste fundera på hur vi ska lösa. Det är klart att tankarna fladdrar ju lite kring att kunna erbjuda publiken en ”supervecka” med högklassig tennis i Båstad och Helsingborg (som ligger drygt fem mil ifrån varandra) samtidigt. Men det kanske inte är realistiskt, säger Odervall.

Att Malmö fick den första omgången utesluter inte att staden även får arrangera nästa match.

– Göteborg har ingen riktigt bra arena för den här typen av arrangemang, och tycker vi att krocken mellan Båstad och Helsingborg blir för stor kan det bli Malmö igen, säger Odervall.

Förbundet ska meddela sitt beslut kring underlag och spelplats senast i februari.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN