Loeb utökar ledningen

Foto: Loeb forsar fram.
SPORTBLADET

Sébastien Loeb vann på söndagen VM-rallyt i Nya Zeeland och drygade ut VM-ledningen totalt.

Samtidigt kom P-G Andersson sexa, hans bästa placering någonsin.

– Det var lite stolpe in, jag körde värdelöst, säger han till TT.

Den franska rallyföraren Sébastien Loeb kommer allt närmare sin femte raka VM-titel. Inför den sista dagen av Nya Zeelands VM-deltävling låg han bara trea men kunde vinna efter att finländarna Jari-Matti Latvala och Mikko Hirvonen, som låg etta och tvåa inför avslutningen, kört av vägen. Latvalas bil skadades så mycket att han inte kunde fortsätta medan Hirvonen till slut kom trea, efter Loeb och spanjoren Daniel Sordo.

– Jag trodde att allt var över och att vi hade tappat chansen. Men sen ändrade sig allt och vi var i ledningen, säger Loeb.

Även P-G Andersson körde upp sig sista dagen, från åttonde till sjätte plats. Sjätteplatsen är Anderssons bästa resultat någonsin i ett VM-rally och hans första poäng sedan premiärrallyt i Monte Carlo i vintras.

– Det känns väldigt bra att få en så bra placering när jag inte körde så bra. Jag har kört klart bättre i andra tävlingar, nu körde jag faktiskt ganska värdelöst, säger Andersson.

– Men det är skönt med en bra placering och det stärker teamet inför fortsättningen.

I och med segern utökade Loeb avståndet till tvåan Hirvonen till åtta poäng i VM-tabellen när fyra deltävlingar återstår. P-G Andersson ligger totalt på sextonde plats.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport