Revanschen

SPORTBLADET

Avstängd av blågult - i går tog hon VM-brons

Avstängd med tävlingsförbud i våras.

I går slog Ida-Theres Karlsson, 23, tillbaka med ett VM-brons.

- Skönt att visa var skåpet ska stå, säger hon till Sportbladet.

Foto: Sportbladet 3 mars i år.

Det stora brottningsbråket bröt ut i våras. Ida-Theres och Helena Allandi stängdes av i tre månader efter att ha lämnat återbud till en turnering i Frankrike.

VM-bronset var en härlig revansch. Men konflikten är inte löst.

- Jag siktar på OS-guld, men då måste jag få rätt förutsättningar. Det kan inte vara rimligt att vi aktiva bara ska ha skyldigheter. Det måste finnas någon rättvisa, säger Ida-Theres.

Anonym sponsor

Hon och Allandi vill ha med sin personliga tränare Mikael Persson på tävlingarna, något förbundet inte går med på. Men Persson fanns ändå på plats i Kina efter att en anonym sponsor i sista stund gått in och betalat hans resa.

Från läktaren såg han Ida-Theres göra processen kort med ryskan Natalja Golts i bronsmatchen. Startfältet i 55-kilosklassen var indelad i två grupper och Ida-Theres hamnade på den klart tuffaste halvan.

Efterlängtad poäng

- Från början fattade jag inte hur mycket bättre min sida egentligen var. Det var först efter kvartsfinalen som jag insåg det.

I kvarten besegrade hon för första gången kanadensiskan Tonya Verbeek. I semifinalen stötte hon på "omöjliga" Saori Yoshida, som inte förlorat en match på fem år. Japanskan blev för svår, men Ida-Theres lyckades äntligen knipa en poäng.

- Jag känner att jag kommer allt närmare. Nu sitter det bara i skallen.

Här är brottningskonflikten

Hans Abrahamsson