Henrik Nyström rasade i Masters

SPORTBLADET

Bästa svenskarna fyra slag efter

Efter tolv hål var Henrik Nyström i ledning i Scandinavian Masters. Sedan följde fyra bogey och han rasade till tiondeplats efter tre ronder.

Bästa svenskar är Peter Hedblom och överraskningen Joakim Bäckström, fyra slag efter täten.

Foto: Henrik Nyström i en sandbunker.

Henrik Nyström, 38, har ännu aldrig vunnit en tävling på Europatouren. På Arlandastad hade han chansen efter perfekt spel – fram till 14:e hålet på den tredje ronden.

– Jag gjorde i och för sig bogey på 13:e, men det var 14:e som förstörde dagen. Jag gjorde ett felaktigt klubbval, fick en bogey efter dåliga slag, blev irriterad och kunde sedan inte komma tillbaka, sade han besviket.

Nyström hamnade på tre slag över par och hela fem slag efter tätduon James Kingston, Sydafrika, och Martin Kaimer, Tyskland, som båda ligger sju under par. Han gick i par med Kingston men visade åter att han har svårt att sätta ihop fyra bra ronder.

Ståpäls på 18:e

Bakom ledarparet följer tio spelare inom tre slag, däribland Hedblom och Bäckström på tre under par, samt Peter Hanson och Mattias Eliasson på minus ett.

– Chansen finns och med den här publiken i ryggen så vet man aldrig. Jag fick ståpäls och började nästan gråta när jag klev upp på 18:e tee. Vilken publik och vilket drag, sade Peter Hedblom.

Gävlespelaren hade positiva vibbar innan lördagens rond, men efter en dubbelbogey på nionde och en bogey på tionde var han på väg ur tävlingen.

– Men jag sa till mig själv, att nu jäklar ska jag kämpa och vara med i den här tävlingen som är den roligaste som finns. Så rullade jag i en birdie på elfte och då kom vändningen och det var härligt, sade Hedblom.

– Och tänk om man står på 18:e i morgon med segerchans...

En rolig runda med Bäckström

Joakim Bäckström ligger alltså på tionde plats efter tre x 69 slag och delad sjätteplats. En av tävlingens stora överraskningar.

– Jag missade en hel drös med birdieputtar i dag, från 13:e hade jag alla puttar inom fyra meter men lyckades inte sätta en enda.

– Det är rock n'roll där ute. Publiken är fantastisk och jag har bara njutit under de här tre första dagarna. Och jag ska bara ha kul i morgon också, sedan får vi se hur långt det räcker.

Bäckström, född och uppvuxen i Holmsund utanför Umeå, vann i franska Saint Omer 2005, men han hade ett bedrövligt 2006, mycket på grund av en ryggskada. I maj i år slog han banrekord (62 slag) i Milano men sedan har det inte blivit så mycket mer. Inför Scandinavian Masters tog han en lång semester, vilket verkar ha gjort susen.

– Jag ser verkligen fram emot sista ronden, det är folk från Umeå som åkt ner bara för att titta, avslutade han.

Stig Lindmark/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf