Längdskidor

Åttondeplats för de svenska damerna

Av: 

Tobias Österberg

SPORTBLADET

Tre ordinarie var inte med. Charlotte Kalla hade en mellandag.

Ur det perspektivet var de svenska staffetdamernas åttondeplats i världscupen helt i sin ordning. Det finns flera som knackar på dörren.

Ett normalt svenskt damlag i stafett innehåller namn som Lina Andersson, Anna Dahlberg och Britta Norgren. Så var det exempelvis i VM senast. I Beitostölen var det bara Charlotte Kalla som var med från VM-laget.

Men inhopparna, Maria Rydqvist och världscupdebutanterna Anna Hansson och Sofia Bleckur, visade att det finns konkurrens om landslagsplatserna. På sina respektive sträckor var Bleckur nia, Rydqvist femma och Hansson sjua.

Besviken Kalla

Charlotte Kalla hade fjärde bästa tid på tredjesträckan, men var ändå besviken efteråt.

– Det är inte kul när man har tänkt en sak och det blir något helt annat, sade hon sedan hon lämnat över till slutsträckans Anna Hansson som sexa.

– Jag åkte för stressigt i början, ville ta in placeringar och ville nog för mycket.

Kalla tappade 23 sekunder till täten. Anna Hansson tappade två placeringar och 28 sekunder, det blev 1.16,3 fram till täten till slut, men hon hade anledning att vara nöjd med sin debuthelg i landslaget.

– Stafettloppet var väl okej och det var himla kul att jag tog världscuppoäng i fristilsloppet.

Hektisk vinter

De fina resultatet ställer till angenäma problem för den 21-åriga IFK Moraåkaren. U23-VM i februari är ju egentligen säsongens höjdpunkt. Nu finns mer som lockar.

– Nu är jag värd en landslagsplats tycker jag. Och jag skulle gärna åka Tour de Ski.

Marit Björgen ryckte till sig en ledning på sista sträckan och gav Norge en väntad seger. Tyskland kom på andra plats, nio sekunder bakom, och Finland, utan förkylde världscupdrottningen Virpi Kuitunen, blev trea.

– Det finns risk för att Virpi missar världscupen i Kuusamo nästa helg också, sade Finlands förbundskapten Magnar Dalen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Längdskidor

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor