Det kan bara bli bättre, Hussfelt

SPORTBLADET

TV-krönika Frank Östergren

Jesper Hussfelt och Canal+ Sport var inget lyckat förhållande. Trots att han bevisade sin talang fick han aldrig redaktionens förtroende, det var som om sicilianska vänskapsband ställde honom utanför.

Därför är det från och med nu TV4 och Jesper min pojke jag vet inte vad jag ska skriva efter att ha tittat på svenska cupen.

Allt det du uppvisat var borta, direkt föll du in i den dumbabblande stil som gäller för kanalen. Och med en Kalle Anka-bisittare, du ska veta att allt jag ville var det var att stänga av sändningen.

Allt kan härefter bara bli bättre. Men då måste du uppfylla ditt eget löfte om att påverka, inte påverkas.

Själv har jag inte sett det. Men stämmer det att TV4 i sin egenreklam för sändningarna från Primera Division lagt in bilder på Kim Källström kommer jag att anmäla kanalen för falsk marknadsföring.

Viasat Sport sänder Elfsborgs retur i Champions League-kvalet, så agerar en riktig sportkanal. Men mer kul är att kanalen direktsänder VM i rugby. Hoppas bara att vi får följa VM med engelska kommentatorer, då finns förutsättning för en aha-upplevelse.

”Engstrand 45 minuter” kommer också åter, en av gästerna sägs bli Sven-Göran

Eriksson.

Om Eurosport och kabelbolaget Com Hem hörs inget. För ni har väl inte glömt, att 1 september släcker kabelbolaget ner kanalen. Ska vi tolka tystnaden som att en lösning förhandlas fram?

Att SVT:s sportchef

Albert Svanberg inte skulle kommentera SVT-sportens framtid var väntat. Gömmer man sig fegt i en chefsbunker så gör man. Jag upprepar dock, om inte SVT slutar tro att det är som förr kan man trycka på stoppknappen. Utan en anpassning till verkligheten blir snart allt vi har kvar bara sportnytt i text-tv.

Bäst

Frank Östergren