Inställt x 2

SPORTBLADET

Dålig väderlek stoppade damernas störtlopp och herrarnas superkombination

Schweiziskan Dominique Gisin hann ned för störtloppsbacken i österrikiska Altenmarkt.

Det var hon ensam om. Strax därefter fick världscuptävlingen, där bland andra Anja Pärson fanns med i startlistan, ställas in på grund av dåligt väder.

Den alpina skidsäsongen har handlat mycket om problemen med för lite eller ingen snö alls. Det var inte problemet i österrikiska Altenmarkt på fredagen. Istället gjorde kraftig blåst att backen först fick kortas ned med mer än 1000 meter och dessutom flyttas fram under dagen. Till slut fick man i väg en åkare men det var också allt.

I stället tvingades arrangörerna fatta beslutet att ställa in tävlingen. När tävlingen i stället ska avgöras är fortfarande oklart. På lördag avgörs superkombinationen, och på söndag är det sedan dags för super G-tävlingen.

Regn stoppade herrarna

Fredagens alpina superkombinationstävling för herrar i Wengen fick också ställas in. Det varma vädret i kombination med regn omöjliggjorde start för tävlingen, som innehöll ett störtlopp och ett slalomåk.

Arrangörerna hoppas dock kunna genomföra lördagens störtlopp och söndagens slalomtävling.

- Vi tror att störtloppet ska kunna köras då prognosen är att det ska bli något kallare och inget regn. Det återstår mycket arbete i slalombacken eftersom det bara finns 10-15 centimeter snö där just nu och det behövs 35-40. Så vi ska vattna backen, stampa den hård och hoppas på ytterligare en kall och regnfri natt mot söndagen, säger Internationella skidförbundets tekniske delegat Peter Both.

Det är inte beslutat om kombinationstävlingen ska köras senare under säsongen.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint