Välkommen till familjen

SPORTBLADET

Parnevik: Vi misstänkte att det var något mellan syrran och Per-Ulrik

De är två av världens bästa golfspelare, nära vänner och sedan i lördags tillhör de samma familj.

Parneviks.

Jesper Parnevik och Per-Ulrik Johansson - gift med Jespers yngre syster Jill.

Mia och Jesper Parnevik tillsammans med blivande Parnevikaren Per-Ulrik Johansson som snart gifter sig med Jespers syster Jill.

De båda svenska stjärnorna är i Stockholm för att spela Scandinavian Masters. Jesper, 37, gör det med förhoppningen att vinna tävlingen. Per-Ulrik, 35, gör det med inställningen att göra sitt bästa, utan att ta det speciellt allvarligt och ha några höga förväntningar.

Han har inte hunnit träna som han velat.

Sommaren har gått åt till att planera bröllopet med Jespers yngre syster Jill.

- Jag började spela bra tidigt i våras, men den senaste tiden har bröllopet och planerandet tagit väldigt mycket tid. Det har varit svensexor och middagar. Man vill vara med de nära och kära veckorna innan man gifter sig, säger han.

- Vi började väl planera bröllopet i USA, men det var svårt så vi fick fixa det mesta sedan vi kom hit. Jill har väl gjort det mesta, men det har varit ett späckat schema.

Blir det en andra Parnevik på touren nu, eller behåller du ditt efternamn?

- Det blir Johansson, byta får Jill göra. Hon heter Parnevik-Johansson.

Svågern Jesper var med och planerade svensexan där Per- Ulrik trodde att han åkt fast för fortkörning och sedan deltog i en femkamp, körde folkrace och festade ordentligt på en golfklubb utanför Stockholm.

Ricky Martin-cover

På bröllopsfesten, som hölls hemma hos brudens föräldrar, sjöng Jesper och hans fru Mia tillsammans med de övriga syskonen Parnevik och deras respektive inför gästerna och brudparet.

- Vi körde en variant på Ricky Martins VM-låt från 1998, vi gjorde om texten och gjorde ett dansnummer till. Det är lite av en tradition i vår familj att vi gör sådana saker vid födelsedagar och bröllop, berättar Jesper Parnevik.

Jesper godkände

Han och Per-Ulrik är vänner sedan sju år tillbaka, men Jill och Per-Ulrik träffades för tre år sedan när Jill hjälpte Jesper och hans hustru Mia att ta hand om deras barn.

- Det var bra tycker jag. Han fick mitt godkännande direkt, även om han var väldigt nervös och inte visste hur han skulle lägga fram det, berättar Jesper.

- Vi misstänkte väl att det var något mellan dem, men de försökte hålla det hemligt så gott de kunde.

Nu umgås de båda paren mycket privat och snart kommer de att vara grannar i USA. Jesper och hans familj bygger hus i det området som Jill och Per-Ulrik bor.

- Det tar 67 sekunder med jetski mellan husen, Per-Ulrik har mätt, säger Jesper.

- Jo, det tar längre tid att åka bil, kanske tre minuter, erkänner Per-Ulrik.

I går kväll åt de middag tillsammans med goda vänner på Östermalm i Stockholm. I morgon börjar Scandinavian Masters på Kungsängen.

Och det kan bli en uppgörelse inom familjen.

Här är några snabba fakta inför golffesten Scandinavian Masters

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf