Snart är Schumi större än - sig själv

SPORTBLADET

F1-kungen hyllades av 117000 hemmafans när han tog årets nionde seger

Den stora Schumacher-festen började i Frankrike förra söndagen med femte VM-titeln. Festen fortsatte med segern i Tysklands GP i går inför 117 000 åskådare.

- Det var det här racet jag verkligen ville vinna, sa en lycklig Michael Schumacher.

Foto: Michael Schumacher hyllades av jublande hemmafans och mekaniker efter sin första seger med Ferrari på Hockenheim. "Det här var racet jag verkligen ville vinna", sa han efter årets nionde triumf.

Tysklands GP har han bara vunnit en gång tidigare (1995) - före Ferrariåren. I säsongens andra race på tysk bana, Europas GP på Nürburgring i midsomras, fick Schumacher stryk av sin stallkamrat, Rubens Barrichello.

- Det är en härlig känsla att vinna på hemmaplan, fantastiskt att ha ett sådant publikstöd. Att köra in på stadionområdet inför fullsatta läktare och vajande Ferrariflaggor ger en underbar kick, sa Schumacher.

Som nu är på väg att slå alla tiders rekord.

Gårdagens seger var den nionde för säsongen, lika många som han själv haft vid tre tidigare tillfällen och även britten Nigel Mansell skrapat ihop under en och samma säsong.

En seger till - i något av de fem lopp som återstår - gör alltså den fantastiske tysken störst även där.

Vajande flaggor

Rekordmånga - 117 000 - fans kom igår till Hockenheim för att fira sin F1-kung och se "Formel Schumacher".

Så snart han visade sig i depån eller rullade ut för ett träningsvarv möttes han av jubel, trumpetstötar och vajande Ferrariflaggor. Mellan träningspassen partajades det dygnet runt på campingplatsen, där grillröken låg tät och ölkonsumtionen påminde om oktoberfest.

"Schumi" var segerviss redan efter kvalet, där han tog pole position.

- Jag tror jag vinner, förklarade han.

Den kommentaren var en effektiv psykning av lillebror Ralf, som vann ifjol och som nu startade bredvid i första ledet. Ralf kom aldrig i närheten av sin storebror. Han tvingades i slutskedet till ett extra depåstopp för motorproblem och tappade andraplatsen till teamkompisen Juan-Pablo Montoya.

- Synd om Ralf. Det hade suttit bra med dubbelt Schumacher, sa storebror.

...och brakfest

Efter VM-segern i Frankrike blev det brakfest med teamet.

I veckan kopplade han av med sin favorithobby, fotboll. Schumacher gjorde tre mål, när hans kändislag spelade en välgörenhetsmatch inför 25 000 åskådare.

- Nu blir det mer stillsamt firande. Jag ska helt enkelt njuta ett par veckor med mina familj.

Det passar väl in med F1-cirkusens sommarsemester på tre veckor innan det är dags för Ungerns GP den 18 augusti.

Thomas Lindberg ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport