Coulthard övertygar i senaste DTM-testet

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Britten väntas skriva kontrakt med Mercedes

David Coulthard imponerar.

Han var tvåa i de första testerna och i helgen väntas han skriva på som ny förare för Mercedes.

Foto: Rick Rycroft, AP
David Coulthard var tvåa under DTM-testet och förväntas skriva kontrakt med Mercedes.

Den förre Red Bullföraren är näste F1-förare som vill köra DTM, det tyska standardvagnsmästerskapet där de två bilmärkena Audi och Mercedes slåss om titeln. De senaste åren har Audi, där Mattias Ekström kör, varit bäst.

Coulthard tvåa

Och under de inledande testerna i Valencia var det samma sak, Alexandre Prémat, Audi, var snabbast före överraskningen David Coulthard, Mercedes. Prémat som körde en fjolårsbil satte sitt snabbaste varv under eftermiddagen och David Coulthard som också han körde en fjolårsbil från Mercedes-Mücke var bara sex hundradelar bakom.

Coulthard var bara med under den första testdagen eftersom han nu har åkt till Australien för att kommentera F1-loppet för BBC. I Australien förväntas han också skriva på ett kontrakt med Mercedes.

– Det finns ingenting som vi inte är överens om, Norbert Haug och jag måste bara få tid att sitta ner tillsammans. Kanske kan vi göra det redan under F1-helgen i Melbourne, säger David Coulthard till Motorsporttotal.

– Men lyckas inte det så ska vi få till det före säsongsstarten i alla fall. För min del räcker det med ett handslag.

De båda HWA/Mercedes-förarna Gary Paffett och Paul di Resta är inte med i Valencia, de är båda tredjeförare i F1 och på plats i Australien.

Under torsdagens test var Mattias Ekström tvåa, efter regerande mästaren Timo Scheider.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC