Guldfavoriterna levererade

Dackarna pekades ut som guldfavoriter innan elitserien i speedway startade. I premiären levererade laget direkt, 59–37, mot länsrivalen Västervik.

– Vi är ett bra lag. Slutspel är första målet, sade Dackarnas nyförvärv Rune Hulta som lämnade banan med full poäng.

Rune Holta.
Rune Holta.

Hemmalaget lyckades snabbt skaka av sig en tung start. Västervik ledde med 9–3 efter två heat och i det tredje kraschade Dackarnas kapten rejält tillsammans med Västerviks Chris Harris. Ett rejält hål i Karlssons hjälm visade att han hade viss tur i oturen även om han tvingades bryta tävlingen.

– Hål i hjälmen har jag nog bara haft en gång på alla år jag kört. Skulle sånt hända varje år skulle man inte kunna fortsätta. Dessutom har jag ont precis överallt, sade 40-årige Karlsson.

Dackarna åt snabbt upp Västerviks ledning och seglade ifrån till enkel och övertygande seger, 59–37. Rune Holta som värvades från Indianerna släppte inte en poäng till gästerna. Hans körning i heat 14 när han pressade sig mellan Västerviks VM-förare Tomasz Gollob och Chris Harris var kvällens sportsliga clou och fick merparten av de 4 640 åskådarna att jubla.

– Det gick bra för mig och de flesta i laget. Jag har alltid trivs bra i Målilla utom på VM-tävlingarna när banan varit lite annorlunda, sade Holta.

– Det viktigaste för oss var att vi vann matchen. Vi har ett starkt lag men jag kommer aldrig att säga i nuläget att vi ska ta SM-guld. Slutspel är första målet, sen sätter vi upp nya delmål.

Fredrik Lindgren imponerade också i hemmalaget, han gjorde ett antal snygga omkörningar och agerade mycket bestämt på banan. En annan sak som kan tala för Dackarna är att Hans Andersen till denna säsong fått hjälp av Nicki Pedersens tidigare chefsmekaniker John Jörgensen. Han har haft stor del i Pedersens framgångar de senaste åren.

Regerande mästarna Lejonen körde över Indianerna på hemmaplan, vann med 60–36 efter en mycket stabil laginsats.

Vetlanda vann borta mot Rospiggarna med 55–41.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN