”Det vore magiskt att vinna i Haguenau”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Loeb kan ta sin sjunde VM-titel i sin hemstad

Sébastien Loeb kan vinna sitt sjunde VM-guld hemma i Haguenau.
Foto: Citroën
Sébastien Loeb kan vinna sitt sjunde VM-guld hemma i Haguenau.

Sébastien Loeb har redan vunnit allt. Och nu kan han uppfylla nästa dröm.

Att bli världsmästare i sin hemstad:

– Det vore magiskt att ta min 60:e seger och min sjunde VM-titel i Haguenau, säger han.

Rallylegendaren från Frankrike har nu fått en fantastisk chans. Han kan vinna VM på hemmaplan, på gatorna där han själv sprungit och cyklat som barn.

En dröm att vinna

– Det vore naturligtvis en dröm, men för att lyckas så behövs det mer än drömmar och magi, säger Sébastien Loeb i ett pressmeddelande.

– Jag måste vara snabbare än mina konkurrenter och de kommer att vara väldigt laddade. Publiken har höga förväntningar på mig och det är viktigt för Citroën. Det gör att det är en extra press på mig, men det måste jag klara av. Jag ser verkligen fram emot detta.

I dag inleds rally-VM i Alsace, det är första gången som Frankrikes VM-rally körs i den regionen. Det är ett asfaltsrally och det påminner lite om Tysklands deltävling som avgjordes ett par mil bort, på andra sidan gränsen tidigare i år. Där är Sébastien Loeb näst intill oslagbar – och det mesta tyder på att han kommer att ta sin sjunde VM-titel på söndag.

– Men det är en helt ny tävling, den avgörs på snabba gator och man har byggt in ett antal svårigheter. I år är det sex förare som kan vinna ett lopp och det är väldigt jämnt. Därför får man absolut inte tro att jag får någonting till skänks, säger den sexfaldige mästaren.

Stor press

– Pressen på mig är enorm. Eftersom jag varit så framgångsrik så räknar alla med att jag ska vinna på hemmaplan. Men detta blir inte enklare än någonting annat, det är snarare tvärtom.

Tre tävlingar återstår av VM-säsongen och det är dubbelt Frankrike, dubbelt Citroën och dubbelt Sébastien i topp. Loeb före Ogier.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally