Kenneth Hansen knep andraplatsen

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Körde smart och stod
emot pressen i A-finalen

Foto: Hansen Motorsport
Kenneth Hansen tog hand om andraplatsen vid EM-deltävlingen i England.

Kenneth Hansen inledde EM-säsongen med en tredjeplats, vid den senaste deltävlingen i England fick han på nytt kliva upp på pallen.

– Nu börjar det likna något, säger han efter den tuffa A-finalen.

Foto: Hansen Motorsport
Kenneth Hansen och Sverre Isachsen klappar om varandra efter fajten i A-finalen på Lydden Hill.

Kenneth Hansen inledde tävlingen på Lyden Hill stabilt och det räckte för att få starta från tredje rutan när det drog i hop sig till A-final.

Bredvid sig hade han Sverre Isachsen som startade från pole position och Liam Doran som stod i ruta två. Med i A-finalen fanns också Stig-Olov Walfridson, amerikanen Tanner Foust och belgaren Francois Duval.

Foust fick ge sig först

Foust fick problem direkt, bilen ville inte starta och amerikanen kom aldrig av gridden. Bättre gick det då för norrmannen Isachsen som nöp starten och sedan aldrig släppte i från sig ledningen i finalen. Kenneth Hansen hängde på, medan Walfridson och Doran bestämde sig för att ta alternativspåret redan på första varvet.

Det visade sig vara ett bra val för Doran som snodde åt sig tredjeplatsen. Stig Olov Walfridson gjorde ett misstag när ett varv återstod.

– Det var mitt eget fel Jag ville nog lite för mycket. Men jag är helt klart nöjd med femteplatsen, säger Walfridson som snurrade när ett varv återstod, i ett pressmeddelande.

Hansen höll undan

Framme i täten jagade Hansen norrmannen, men utan att nå ända fram. Svensken blev i sin tur utmanad av Liam Doran, men den rutinerade svensken kunde hålla undan och med ett par meters marginal kunde Hansen komma ut från alternativspåret före Doran och därmed var andraplatsen säkrad.

– Min Citroën har fått en ny piggare motor och själv känner jag mig också pigg och stark, så då funkar det igen, förklarar Hansen i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport