Hirvonen säker i täten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Drar ifrån när Loeb
gett upp jakten

Mikko Hirvonen leder med en halv minut när Svenska rallyt närmar sig finalsträckan.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Mikko Hirvonen leder med en halv minut när Svenska rallyt närmar sig finalsträckan.

Mikko Hirvonen har utökat sin ledning sedan Sébastien Loeb insett att han inte kan komma ifatt. Jari-Matti Latvala täcker upp för sin stallkamrat och bäddar för två pallplatser till Ford.

Sedan Sébastien Loeb deklarerat att han ger upp försöken att fånga Mikko Hirvonen har finländaren dragit i från under de avslutande sträckorna. På SS19 var Hirvonen snabbast igen och drygade ut försprånget till 32 sekunder. Marcus Grönholm smög sig in som tvåa på sträckan och hämtade in några placeringar i resultatlistan.

Ovan vid däcken

– Jag är lite ovan med däcken när de blir slitna, det blir lite slängigt och sladdrigt då, säger Grönholm till P4 Värmland, Grönholm tog det lite lugnare på SS20 där han körde in som femma.

Jari-Matti Latvala var snabbast på SS20, en sekund före Hirvonen. Avståndet ner till fyran Dani Sordo är en dryg minut och det ser därmed ut att bli dubbla pallplatser till Fordstallet.

– Allting går bra, däcken fungerar fint och nu är det bara att kontrollera körningen på den sista sträckan, säger Latvala till SR.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN