Tommy Rustad vann det första STCC-racet

Av: Anders Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Normannen ledde
från start till mål

Silkeborg. Urpremiären av svensk-danska STCC blev en succé direkt.

Första heatet blev en svensk-norsk-dansk kamp mellan Tommy Rustad, Jan Magnussen och Richard Göransson. Det slutade med seger för Rustad som ledde från start till mål.

– Det är deilig att vara norsk i Danmark, säger Rustad och skrattar direkt efter segern.

Tommy Rustad vann det första racet på Jyllandsringen.
Foto: Mediaempire
Tommy Rustad vann det första racet på Jyllandsringen.

Tommy Rustad har haft en perfekt vecka hittills i Silkeborg. Både i gårdagens och dagens kval har han varit snabbast. Och när det väl var dags för tävling stack han direkt till täten och släppte aldrig ifrån sig den.

Magnussen jagade

Men under andra halvan av loppet attackerades han hela tiden ordentligt av dansken Jan Magnussen. Magnussen försökte hela tiden och på elfte varvet var han halvt förbi i en innerkurva, men Rustad svarade elegant och höll undan.

– Han (Magnussen) kom väldigt fort men jag fick bättre utgångar. Det var ett bra race för min del, säger Rustad och är optimist inför det andra heatet trots att han får starta som åtta där:

– Det kan bli pallen igen.

Göransson kom inte om

Med i tätstriden var också Richard Göransson som hela tiden var hack i häl på Magnussen. Göransson hade dock inga rejäla chanser att köra om Rustad och Magnussen.

– Det var lite kaotiskt i starten. När jag kom loss och förbi Robert (Dahlgren) var det en lång lucka fram till Magnussen och Rustad. Jag lyckades komma i kapp men ville inte riskera för mycket, speciellt inte i början av säsongen, säger Göransson som även han är optimist:

– Jag hade som målsättning att vara på pallen båda racen, får se hur det går.

Fjolårstvåan Thed Björk hade stora förhoppningar inför loppet efter bra körning i kvalen. Men efter en incident direkt i starten snurrade Björk runt och hamnade nere på tjugonde plats. Därifrån var han helt chanslös att blanda sig i någon toppstrid. Han kom till slut in på tolfte plats. Ett klart misslyckande för stallet Flash Engineering, stallkamraten Janne ”Flash” Nilsson kom inte bättre än 14:e plats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN