”Det är ett bra utgångsläge”

SPORTBLADET

Dani Clos har pole position.

Marcus Ericsson startar från 13:e ruta.

– Det är ett bra utgångsläge och målet är topp åtta, säger han.

Foto: Marcus Ericsson.

Inför Monacos GP hade inte Marcus Ericsson några större förhoppningar. Han har aldrig tidigare kört på den klassiska stadsbanan och han hade en tung helg med flera tekniska problem under premiären förra veckan.

– Monaco är tufft i när det är torrt märkte jag i morse, men jag tyckte att jag kom in i det och fick bra självförtroende, sedan öste det ner när vi började kvalet och då blev man lite nollställd, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

”Rätt nöjd med mitt kval”

Det var blött och det regnade under hela kvalet och svensken fick till 13:e bästa tid, + 2,254 efter Dani Clos, Racing Engineering, som tog sin första pole position i GP2.

– Jag är ändå rätt nöjd med mitt kval, det är små marginaler men jag klarade mig från muren under hela kvalet och även om det finns saker som jag kan förbättra så är det godkänt, säger Marcus.

Spanjoren som körde hem sin pole på 1:37.572 kan tacka Pastor Maldonado för sin placering, Maldonado (Rapax) som ledde under större delar av kvalet hade en bra tid på gång när han kraschade i Ste Devote i slutet av kvalet vilket gjorde att det blev gul flagg och ingen av förarna bakom honom kunde förbättra sina tider.

Plats åtta betyder pole position

Före honom hade Dani Clos och Sergio Perez, Addax (+0,033), redan satt sina snabba tider och de startar också från ruta ett och två.

– Jag hade också hunnit förbi. Vi får se om det blir någon bestraffning där, kanske kan jag ta någon placering till, säger Marcus.

– Jag är nöjd med att starta från 13:e, då är plats åtta inom räckhåll. Gör jag en okej start och håller mig på banan så kommer det att försvinna några gubbar bakom mig.

Plats åtta i morgon betyder pole position i lördagens race och även om Marcus Ericsson startar från ruta 13 har han sin teamkompis bakom sig, Josef Kral, startar från plats 20.

– Han var efter i morse och han var efter nu, det är riktigt viktigt.

Loppet startar kl 11.15 i morgon fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2