Mercedes stöttar Hill

SPORTBLADET

Stallet uppmuntrar systemet med forna Formel 1-förare i tävlingsledningen

Foto: Mercedes stöder systemet med forna F1-förare i tävlingsledningen, stallet ansåg att Damon Hill och hans kolleger uppträdde mycket professionellt i Monaco.

Efter den omtvistade omkörningen fattade funktionärspanelen där Damon Hill ingick, beslutet att straffa Michael Schumacher.

Det var inte populärt, Hill fick ta emot en ström av hatmejl från folk som ansåg att han agerade partiskt.

Men Mercedes stöttar Hills agerande.

Under mitten av 1990-talet hade Damon Hill och Michael Schumacher flera heta duster på banan. Många av Schumachers fans ansåg att Hill inte hade grävt ner stridsyxan från den tiden utan var ute efter att ge igen, när han tillsammans med en grupp andra funktionärer fattade beslutet att straffa Schumacher för omkörningen av Fernando Alonso i Monaco.

Hill anklagad av fansen

Det dröjde inte länge innan Hill fick ta emot en ström av hatmejl som anklagade honom för att vara partisk. Han gick också ut i Daily Express och deklarerade att det kanske vore bättre om förare som han själv inte satt med som FIA-representanter i tävlingsledningen utan bara agerade som konsulter i komplicerade situationer.

Men Mercedes går ut och stöttar Hill och funktionärssystemet.

”Vi vill understryka att vi verkligen stöder systemet med forna F1-förare i funktionärspanelen och vi är nöjda med funktionärernas professionella och opartiska agerande under Monacos Grand Prix”, säger stallet i ett uttalande.

Det är FIA:s president Jean Todt som introducerat systemet med forna förare som ingår i tävlingsledningen, tidigare i år har bland annat Alain Prost och Johnny Herbert deltagit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1