Mercedes byter bilen och skaffar skorsten

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Teamet återgår till den nya bilen man körde i Barcelona

Mercedes går tillbaka till den bil med längre hjulbas man har utvecklat. Michael Schumacher gillar den nya bilen.
Foto: AP
Mercedes går tillbaka till den bil med längre hjulbas man har utvecklat. Michael Schumacher gillar den nya bilen.

Mercedes går tillbaka, till den nya bilen.

Och kommer med en ny skorstenslösning:

– Jag ser fram emot helgen, säger Michael Schumacher.

I Barcelona presenterade Mercedes sin nya version av årets bil, en bil med ett längre hjulavstånd. Den passade Michael Schumacher betydligt bättre än den första versionen av bilen. I Monaco var däremot den första varianten av bilen tillbaka, men Michael Schumachers tolfteplats berodde inte på bilen utan på en feltolkning av reglerna och ett tidstraff.

Ny skorsten

Till helgens race i Turkiet är den andra versionen av bilen tillbaka. Den med ett längre hjulavstånd. Dessutom har stallet flera uppdateringar:

– Vi har en ny skorstenslösning, ny aerodynamik och en ny bakvinge, säger stallchefen Ross Brawn i ett pressmeddelande.

– Det är en lång väg kvar till dess att vi är där vi vill vara, men varje lopp är ett steg i rätt riktning och jag är positiv och tror att vi kommer att nå våra mål.

Även de båda förarna Nico Rosberg, som faktiskt var VM-tvåa inför europapremiären men nu har halkat i sammandraget, och Michael Schumacher som ännu inte hittat riktigt rätt, är positiva.

– Jag gillar banan i Istanbul, det är en av de bästa av de nyare banorna. Den är fysiskt krävande för förarna och det finns ett par bra ställen att köra om på eftersom banan är ganska bred. Det är flera ställen man kan bromsa sent på och det är en viss lutning på banan, säger Rosberg.

Han var femma i Turkiet förra året, vilket är hans bästa placering på banan:

– Jag lyckades inte alls få ut allt ut MGP 01 i Spanien och Monaco och vill nu ta revansch. Killarna i fabriken arbetar hårt med förbättringar på bilen och jag är övertygad om att vi har en positiv helg framför oss.

Positiv känsla

Michael Schumacher har aldrig vunnit i Turkiet, men kommer dit med en positiv känsla. För honom har förändringarna på bilen känts bra och han har tagit ett kliv framåt de senaste två racen.

– Vi hoppas på ytterligare framsteg i Turkiet. Vi har med oss en positiv trend från loppen i Barcelona och Monaco, säger Schumacher.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN