Ex-agenten betalar storstjärnans lön

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

Efter Sportbladets avslöjande räddar Zlatans förre agent klubben i sitt hjärta

Efter att ha läst om Västerås ekonomiska kris i Sportbladet ringde Anders Carlsson, tidigare välkända fotbollsagent, upp klubben och lovade hjälp.

Nu betalar han stjärnan Christian Mattssons lön och har även gått in med ytterligare pengar.

– Det är en engångsinsats och handlar om ren välgörenhet. Men det är en rejäl summa, säger Carlsson till Sportbladet.

Sportbladet avslöjade att Västerås dras med stora skulder och inte hade råd att köpa klubbor till sina spelare. Anders Carlsson, tidigare agent åt bland andra Zlatan Ibrahimovic bestämde sig då för att rädda klubben.

”Ville hjälpa till”

– Jag läste i Aftonbladet om klubben och ville naturligtvis hjälpa till. Jag var med för över tio år sedan i klubben och ville ge lite tillbaka, säger Carlsson.

Carlsson har nu betalat tillbaka hela klubbens löneskuld till stjärnan Christian Mattsson och tar dessutom över utbetalningen av hans lön resten av säsongen. Enligt källor till Sportbladet handlar det om 15 000 till 17 000 kronor i månaden. Men det är inte allt.

– Summan stannar mellan mig och klubben. Men jag betalar hans lön och även en ytterligare summa till klubben. Det är ren välgörenhet och handlar om en rejäl summa.

”Ser matcherna på TV”

Carlsson har själv ett förlutet inom innebandyn i Västerås och det är anledningen till den oväntade hjälpen.

– Jag var ordförande i en av de föreningarna som bildat den klubb som finns i dag. Det här var kanske 1993-94. Men jag följer fortfarande klubben och ser när det går på TV. Jag bor i London nu så jag har ingen möjlighet att gå på matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy